Fredspris nominert

01.02.2011
"Russian Lessons" er nominert til viktig filmfredspris.
andrei russian tanks

Russians Lessons nominert til viktig filmfredspris

 

Den norskproduserte dokumentarfilmen Russian Lessons er nominert til filmfredsprisen Cinema for Peace Award for Justice, som deles ut under filmfestivalen i Berlin 14.02. 


andrei

 

Russian Lessons undersøker filmskaperne Andrei Nekrasov og Olga Konskaya Russlands krigføring i Georgia høsten 2008. For regissørene blir filmen en personlig reise, da de befinner seg på hver sin side av frontlinjene under krigen. Propaganda, emosjonell manipulasjon, politikk, og historie preger deres vei.


Stjernespekket arrangement

Cinema for Peace Award for Justice deles årlig ut av Cinema for Peace foundation. Styret i Cinema for Peace utgjøres blant annet av skuespiller Christopher Lee og viktige støttespillere for Cinema for Peace er Sir Ben Kingsley, Leonardo DiCaprio, Roger Waters, Sir Bob Geldof og Catherine Deneuve som alle legger vekt på viktigheten av å sette søkelys på menneskerettigheter.

 

Initiativ for medmenneskelighet gjennom film

Siden 2002 har Cinema for Peace vært et verdensomspennende initiativ for medmenneskelighet gjennom film. Gjennom å invitere profilerte folk fra den internasjonale filmindustrien til galla-utdelingen av Cinema for Peace awards settes søkelys på menneskerettigheter. Under utdelingen vises det filmarbeid som fokuserer på menneskerettigheter og kjente talere fra politikken og kulturlivet bidrar til å skape en platform for fred og toleranse. Blant fjorårets talere var Liam Neeson, Bob Geldof og Mikhail Gorbatsjov.

 

-En smule starstruck
Torstein Grude er norsk produsent for Russian Lessons og vil være til stede under utdelingen der filmen konkurrerer med et trettitalls andre filmer om Cinema for Peace Award for Justice. 

torstein- Det er veldig gledelig med denne anerkjennelsen av vår innsats. Stor stas både for oss i staben og for filmens støttespillere. Vi er stolte og samtidig en smule starstruck. Kommitteen består av svært prominente mennesker som Paulo Coelho, Giuseppe Tornatore, Richard Gere, Ela Ghandi, Liza Minelly, Sir Ben Kingsley, George Clooney, Nicole Kidman, Garry Kasparov, Ennio Morricone, Tim Robins og Vivienne Westwoo, sier produsent Torstein Grude.

 

-Nomineringen betyr ytterligere oppmerksomhet for både filmen og saken, og jeg håper dette vil gi positive utslag distribusjonsmessig. Prisutdelingen kan dessuten bli en god anledning til å møte viktige støttespillere til Piraya Films fremtidige filmer, sier Grude. 

 

Om Russian Lessons:

 

http://www.russianlessons.org


andrei russian tanks

 


 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}