Fredagsblogg fra Volda

25.04.2009
Thomas Alf Larsen blogger om Dokumentarfilm- festivalen i Volda. Les fredagens blogg her.
dokfilmfredag01
dokfilmfredag02
Fortsatt strålende sol i Volda. Her fra dokfilmteltet utenfor samfunnshuset.
 
 
Også fredagen bød på mye bra dokumentarfilm i Volda. Av norske filmer kan premierevisningen av "Oslo våkner" av regissør Kari Pettersen nevnes. En poetisk kollasjeaktig film om mennesker i Oslo som gjør byen klar til å bli inntatt av sine innbyggere.

En annen film som ble godt besøkt fredag var "Sannhetsjegeren" av Erlend E. Mo om privatetterforsker Tore Sandberg og hans kamp for å renvaske drapsdømte Fritz Moen.

Ellers ble det igjen arrangert doksnakk som i dag ble viet Kaada som snakket om filmmusikk spesielt rettet mot dokumentarfilm. Kaada har lagd musikk til en rekke dokumentarfilmer som "Alt om min far", "7. himmel", "Its hard to be a rock and roller" og "Prøvetid".

Det ble også arrangert pitcheforum hvor syv utvalgte filmskapere fikk anledning til å pitche sine dokumentarfilmidéer for et panel som bestod av Stig Andersen fra Norsk Filminstitutt, Peter Wallace fra NRK, Vebjørn Hagen fra TV2 og Irmelin Nordahl fra Vestnorsk filmsenter. Det ble delt ut ti tusen kroner til to forskjellige dokumentarprosjekter fra henholdsvis NRK og TV2.
 
dokfilmfredag01 
Panelet fra pitcheforumet på Porse Hotell.

Dagen ble avsluttet med utekino og visning av filmen "Battus Bioscope" av regissør Andrzej Fidyk som også har regissert "Yodok Stories" som blir vist på festivalen på lørdag.
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}