FOR REGIONEN

12.12.2011
Motlys har åpnet kontor i Stavanger.
gunhild
                                                                                                                                                                                                En hyllest til det regionale

 

Motlys er ikke ukjent blant filmskaperne i Norge. Selskapet ble etablert for nærmere tretti år siden av blant andre Sigve Endresen, produsent bak filmsuksessene Mannen som Elsket Yngve, og Få meg på, for faen!, og hadde fra begynnelsen stor suksess med sine produksjoner. De første årene var det en rekke prisbelønnende kinodokumentarer de bemerket seg med. De siste årene har de hatt de hatt stor suksess med sine spillefilmer. På merittlista har de: Alt for Egil, Mannen som elsket Yngve, Få meg på, for faen!, samt den populære tv-serien Buzz Aldrin.

Stavanger og regionen har vært sentrale i flere av Motlys’ spillefilmer de siste årene og det er kanskje bare naturlig at de derfor åpner kontor i Stavanger.

Gunhild Oddsen, Motlys’ lokale produksjonskoordinator ønsker velkommen i Pedersgata 110.

“Vi er hele tiden på jakt etter spennende lokale prosjekter, så det er bare å stikke innom,” sier Oddsen.

Oddsen har flere års koordineringserfaring fra spillefilmer og kortfilmer. ”Motlys har et overordnet mål om å fortsette å fortelle de lokale historiene. Vi prøver å finne den gode storyen som fokuserer på noe gjenkjennelig som rører noe i oss, samt utfordrer oss. Disse type fortellingene er jo også salgbare utenfor landegrensene, de har universell appell. I disse fortellingene er det mye spennende. Å kunne ta en regional hendelse og å klare å overføre det kunstnerisk slik at andre også forstår, kjenner seg igjen og får glede eller en opplevelse fra det, det er den ultimate utfordringen. Dette er målet vårt.”

Motlys vil ha sin lokale representant i Stavanger, og vil være tett knyttet opp til produsentene i Oslo, spesielt Endresen som ved jevne mellomrom besøker det lokale kontoret.

”Det er utrolig mange talentfylle mennesker i regionen. Både historiefortellere og fagfolk har etter hvert etablert seg og derfor skal det være mulig for flere og flere å kunne jobbe fra byen og ikke måtte emigrere til Oslo,”  avslutte Oddsen og legger til ”Det handler om gode samarbeid og om å fortsette å løfte en region som etter hvert har etablert seg som et av landets beste filmsteder.”

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}