Filmtalenter i Haugesund

24.11.2009

Idag brakte det løs, det vi har planlagt en god stund.

I september fikk prosjektet "Filmtalenter i Haugesundregionen" 800 000 kroner fra Kommunaldepartementet til en storstilt satsning på film blant ungdommer i regionen.

Kort sagt innebærer prosjektet at vi skal arrangere en rekke kurs i 2009 og 2010, både grunnkurs og spesialiserte kurs. Samtidig er det kjøpt inn grunnleggende filmutstyr som kamera, lyspakke, greenscreen og stativer til x antall fritidsklubber rundt om kring på Haugalandet.

Idag var første kvelden med grunnleggende filmkurs. Under forige filmkurs vi hadde kom det mellom 7 og 10 stykker på hver samling så  vi hadde kanskje trodd at det skulle dukke opp en 10-15 stykker, men det skulle gå annerledes denne gangen.

Forige uke var det påmeldt 24 stykker! Det synes vi var veldig bra. Igår var listen oppdatert og innehold 31 navn.

25 interesserte ungdommer møtte opp idag og deltok med engasjement og kreativititet. Det er klart at det er over all forventning. Gledelig også at cirka halvparten av deltagerne på filmkurs er jenter. Aldersspredningen er mellom 14 og 18 år og det virker som at de har veldig ulike interessefelter innenfor film. Noen er spesielt interessert i manus og regi, mens andre er interessert i 3D animasjon og spesialeffekter. Noen har laget en del film allerede, mens andre er helt ferske.

Det blir spennende å følge ungdommene 12 kurskvelder fremover. Allerede i dag bobler det av idéer som etterhvert kan bli film.

Neste kurskveld er torsdag 26.11. Da kommer Kirsten Rask til oss for å snakke om dramaturgi og struktur - det gleder vi oss til!

 

Solveig

Genesis Film

 

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}