Filmport

11.04.2011
Det nordiske nettstedet for unge filmskapere, dvoted.net, gjenoppstår i helnorsk drakt. Det nye nettsamfunnet Filmport ble lansert offisielt på Amandusfestivalen i Lillehammer.
filmport logo
filmport logo
 

Filmport for unge filmskapere


Det nordiske nettstedet for unge filmskapere, dvoted.net, gjenoppstår i helnorsk drakt. Det nye nettsamfunnet Filmport lanseres offisielt på Amandusfestivalen i Lillehammer, 12. april. 


I disse dager diskuteres virkemidler og mangfold, suksesser og fiaskoer i norsk filmbransje. En ting alle uansett posisjon kan være enige om er at tiltak rettet mot barn og unge er viktige for rekruttering og variasjon i det norske filmlandskapet. Med Filmport får  neste generasjons filmskapere et verktøy for å utvikle sin filminteresse. 


-Filmport skal være et nettsted for alle unge som ønsker å jobbe med film. Målet vårt er å hjelpe unge filmskapere videre, enten de har ambisjoner å lage sin første film eller har som mål å etablere seg I bransjen eller komme inn på Filmskolen, sier prosjektleder, Anders Fristad Rudolph.Regional tilknytning

www.filmport.no blir en felles portal for filmsentre og andre som jobber med talentutvikling og unge filmskapere. Hver region har sin side hvor de kan kommunisere med sine brukere, informere om kurs, verksteder, og andre aktiviteter. 


Det vil også være profesjonelle filmskapere tilknyttet nettsamfunnet som mentorer. Amandusfestivalen vil som nasjonal aktør bruke sin side på Filmport til å få unge filmskapere til å dele filmer, erfaringer og tanker gjennom hele året. De vil også ta i mot brukere fra de regionene som foreløpig ikke er med i pilotprosjektet.  Filmportprisen

Filmport overtar mer enn dvoted-plattformen. I forbindelse med festivalens årlige høydepunkt, Amandusprisen, vil Filmport dele ut en egen fagpris. Filmportprisen, tidligere dvoteds fagpris, går til beste fagfunksjon blant årets nominerte Amandus-filmer. Under Amandusprisen 2011 deles fagprisen ut til beste foto. Prisen er mentorhjelp fra en profesjonell fotograf. 


Under Amandus vil Filmport ha en egen lounge hvor festivalens deltakere kan få informasjon om prosjektet og bli kjent med nettstedet. Deltakerne vil også være velkomne til å blogge om sine festivalopplevelser.Pilotprosjekt

Målet er at alle regioner i landet skal være representert i løpet av året. Inntil det starter nettsamfunnet opp som et pilotprosjekt mellom Filmkraft Rogaland, Filmverkstedet i Oppland, Tvibit, Midtnorsk filmsenter, Mediefabrikken i Akershus og Amandusfestivalen. Pilotprosjektet er støttet av Norsk filminstitutt. 


Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}