Filmkurs for ungdommer

20.04.2010
Ungdomsreporter Frida Ripland Moberg var på KinoKino på filmkurs for ungdommer.
kinokino kurs
kinokino kurs

 

DET ER PÅ KINOKINO TING SKJER

Fra 8. til 11. april gikk jeg og fire andre ungdommer på mediakurs hos Fredrik Hana. Det er helt annerledes fra å gå på medialinjen på videregående. Rettere sagt var det ikke grense for kreativitet og drømmer. På kurset hadde vi frie tøyler, og vi hadde tilgang på alt utstyret vi trengte. Noe som var totalt nytt for meg, og det var en herlig følelse å ha alt det nødvendige på plass. Det beste var å gå ut å filme. For da kun vi bare lære og feile, uten å få kjeft eller bank.
 
Jeg tror filmfrelste ungdommer ville ha elsket å gjort dette. Det gjorde i alle fall jeg. Første dagen  på kurset så vi film, snakket med Fredrik, og ble enig om hva vi skulle gjøre dag to på kurset.  Oppgaven vår var å skape to karakterer til en scene i en film. Vi hadde ikke noe manus. Derfor måtte vi være oppfinsomme og samarbeide.
 
Det var dermed bestemt å dra ut til Stokkavannet, og bruke den andre kursdagen til innspilling. Vi fikk med oss Dan Skjæveland og Cathrine Sætre som skuespillere. I løpet av dagen viste de oss kunsten i å improvisere under innspilling. Det var spennende å leke med kamera i det fine været. 
 
Etter filminnspillingen dro folk enten hjem, eller tilbake til KINOKINO. Noen av oss kunne ikke gå glipp av Blått lerret som var i helgen. Jeg hadde gledet meg i en evighet, og jeg var heldig som rakk det. Annbefaler folk sterkt å følge med på hva som skjer på KINOKINO i Sandnes. Det er masse filmaktiviteter for både store og små. 
 
Lørdag møtte vi opp og startet med klipping i Final Cut på mediaverkstedet. En på gruppa vår laget musikk til scenen, som var et stort pluss. Den siste dagen vår på søndag var en kort og rolig dag med finpussing av det vi hadde laget. Det ble filmvisning i en av kinosalene til KINOKINO. Fredrik kom med ærlig kritikk, og gode råd om hva vi kunne ha endret på. Som sagt mye kjekkere en skolen. For vi trenger ikke å tenke på karakterer hele tiden. Etter et fire dagers kurs på KINOKINO. Er jeg helt klar for enda mer av kurs og fritidsfilming med venner og andre.
 
Vi fra mediakurset takker Fredrik Hana, Dan Skjæveland og Cathrine Sætre for innsatsen og lærdommen vi fikk fra dere under kurset. Alle filmskapere må starte et sted, og her startet vi. 
 
av Frida Ripland Moberg
 
Frida er vår ungdomsreporter og dekker stoff som er spesielt relevant for ungdom og talentutvikling blant barn og unge.

Få med deg masse spennende arrangementer på KINOKINO.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}