Filmbutikken i Filmens hus legges ned

23.03.2009
Norges lengstlevende rene kjøpefilmbutikk, Filmbutikken i Filmens hus, legges ned.
Det er styret i Norsk filminstitutt (NFI) som har bestemt at Filmbutikkens dager er talte. Men nøyaktig når det skal skje, er ikke bestemt.

– Vi har fått beskjed om at det kommer en endringsplan, og hva den innebærer får vi vite til sommeren, sier seksjonsleder Vibeke Rydland i NFI til RELEASE.

Filmbutikken er butikken for de spesielle, sjeldne og sære filmene, og NFI er selvsagt stolte av å ha en videobutikk ulik alle andre.

Butikken ville snart fylt 12 år. Den ble startet i 1997.

Mye viktigere enn å drive en videobutikk som går med store underskudd er det å forbedre Filmens hus, mener Kristen Einarsson, styreleder i Norsk filminstitutt (NFI).

– Det er feil bruk av ressurser å forsøke å drive utsalg av, for det meste, utenlandske DVD-titler som folk får tak i selv via nettet. Vi bruker masse penger på dette og har store underskudd. Det er ikke det vi skal bruke statens midler til, slår Kristen Einarsson fast.

Til RELEASE sier Einarsson at målet er å få rustet opp bygget til neste år. Kulturdepartementet har nå fått en søknad hvor ideer er lagt frem og et tentativt budsjett. Det beregnes et pengebehov på ti millioner kroner.

– Vi ønsker å vitalisere Filmens hus. Vi har foreslått overfor departementet at man tar en større investering for å få til dette. Vi vil gjøre bygget bedre og mer publikumsvennlig, slik at det blir et bedre møtested. Vi vil åpne opp arealene og gjøre dem mer tilgjengelige. Et annet aspekt er å gjøre filmarven mer tilgjengelig digitalt, sier Einarsson.
 
Les mer i Release
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}