Film på Kulturnatt 2010

14.10.2010
Kulturnatt 2010 går av stabelen 22.- 23. oktober i Haugesund. Her kan du oppleve rundt 185 ulike kulturarrangementer, der i blant en god del filmer. NB! En del av filmprogrammet falt ut sist, men nå skal alt være med!
kulturnatt 2010 liten
kulturnatt banner
 
Kulturnatt arrangeres for 14. gang 22. og 23. oktober 2010. I overkant av 1000 aktører, profesjonelle artister men også en rekke amatører/ og unge studenter (de fleste med tilknytning til vår region), presenterer rundt 185 ulike kulturinnslag fordelt på 35 arenaer i løpet av Kulturnatthelgen.
 
-Intensjonen er at vi i samarbeid skal få til en unik festival som pirrer, utfordrer og engasjerer nye publikummere som kanskje ikke vanligvis så ofte besøker våre kulturarenaer, sier Tina Røvær, Festivalsjef for Kulturnatt i en pressemelding.
 
I løpet av Kulturnatt skal det også være fokus på film. NB! Her følger hele filmprogrammet! En del falt ut sist, så les mer nå for å være sikker på at du får med deg alt! 

 

Kortfilmprogrammer

scratch4litenI løpet av kulturnatten blir det kortfilmvisninger av profesjonelle filmskapere fra regionen. 
 
I kjelleren på Cafe Moody vises"Scratch" av Jakob Rørvik og "Løshunder" av Sutharsan "Sui" Bala.
 
"Scratch" handler om kunststudenten Lene, som bruker sitt kunstprosjekt til å følge den uvitende Sol, en karismatisk 20 år gammel mann som driver rundt og har flere useriøse forhold til folk i Londons undergrunns kunstmiljø. (2009, 35 minutter)
 
lshunder1liten"Løshunder" handler om den 24 årige innvandrejenta som må finne seg en mann å gifte seg med for å bli i Estland. Hennes bestefar har planer om å sende henne tilbake til hjemlandet for å gifte henne bort til en venn i landsbyen de kommer fra. (2009, 39 minutter). 
 
Filmene vises kl 21 fredag og kl 18.15 lørdag.
 
 
 
På Lille Maritim vises følgende kortfilmprogram hver hele time fra kl 18 til midnatt fredag og fra  kl 15 til midnatt lørdag:
 
"Nostalgia" - En sørgende enkemann har funnet en måte å bringe sin døde kone til live igjen (2009, 6 min). Regissør, Katie Hetland.
 
"Nightstop" - Kevins (34) indre søken etter en mer meningsfylt tilværelse presser hans egne grenser (2010, 9 min). Regissør, Inger Lene Stordrange.
 
"Gratulerer" - Erik og Agnes bor på samme sykehjem. Til tross for at Agnes har mistet taleevnen oppstår det en spesiell tiltrekning mellom dem, høyst ureglementert (2010, 12 min). Regissør, Tomas Alf Larsen.
 
"The Cut" - En kort dokumentarfilm om Mary (14) og Alice (20) fra Kenya som begge er rammet av kjønnslemmlesting (2009, 13 min). Regissør, Linda May Kallestein.  
 
kjrlig"Kjærlighetens Forhud" - Stian og Cato har alltid vært gode venner. Igjen er det fredags kveld, og guttene legger ut på en episk ferd etter kvinner, alkohol og noe å le av (2010, 18 min). Regissør, Fredrik Hana.
 
Les mer om Kulturnatt og få med deg hele programmet på Kulturnatts egen hjemmeside.
 
 
 

Filmfokus

Ungdommens filmfestival, starter kl 19 i Storsalen på Hemmingstad Kultursenter. Deltagerne har produsert egne kortfilmer som vises fram for første gang under Kulturnatt. Hvem som vinner premien for Beste Kortfilm under årets Filmfokus avsløres underkveldens arrangement.
 
Filmfokus er et samarbeid mellom Kulturnatt, Hemmingstad Kultursenter, Filmkraft Rogaland, Genesis Film og prosjektet Kultur og Næring ved Haugaland Vekst. 
 
Festivalen følges kl 21 av filmvisningen av "Lykkedalen" laget i 2008 av det unge og lovende regitalentet Amir Ajdinovic fra Haugesund. "Lykkedalen" kritiserer likegyldigheten vi har i samfunnet, og presenterer både en frustrasjon og fascinasjon over mennesker. Her er mye tanker, budskap og filosofi.
 
Regissør Amir Ajdinovic blir å møte etter filmvisningen.
 
filmfokus2010invit
 
 
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}