Film og foredrag

01.11.2010
"Frihetens mulighet" er tittel på arrangement med visning av "Kvinner uten menn" og foredrag på KinoKino onsdag 3. november.
kvinner uten menn1
kvinner uten menn1
Foto/Copyright: Arthaus

Frihetens mulighet, film og foredrag 

“Kvinner uten menn” er en film der kunstneren med stor kraft og vidunderlig vakre bilder, introduserer oss for fire sterke kvinner i en verden totalt dominert av menn. Neshat ønsker å sette dagens kamp for demokrati i Iran inn i en større sammenheng. Det blir foredrag med utgangspunkt i filmen ved Manal Alsheikh, fribyforfatter og Ingunn Sira Myhre, filosof.  Filmen “Kvinner uten menn” vises kl. 1930

Manal Alsheikh, fribyforfatter i Stavanger holder foredrag om kvinners vilkår i deler av Midt-Østen. Manal Al-Sheikh har gitt ut egne diktsamlinger og redigert en antologi med moderne irakisk poesi. Som kvinnelig journalist var hun utsatt for trusler fra grupper som ikke ønsket ytringsfrihet eller likestilling. Hun kom til Stavanger som gjesteforfatter gjennom organisasjonen ICORN i 2009.

Ingunn Sira Myre er filosof. I sitt foredrag ser hun på Simone de Beauvoirs analyser av kvinneundertrykking  i lys av hennes filosofiske prosjekt med å innkretse frihetens mulighet. Beauvoir innfører begrepene om konkret og moralsk frihet, og synliggjør gjennom dem hvordan forhold av sosiale og historiske, såvel som personlige og intime, art, begrenser vår frihet. 

ManalAlsheikh sier videre om sitt innlegg:

Kvinner på den andre siden av verden er ikke klar over at de har mistet noe av livets tilværelses former. Da jeg bodde i mitt land (Irak), så jeg flere forskjellige kvinnetyper: En del av dem er sterke og tåler krigers elendigheter og diverse former for forfølgelse. Denne typen har akseptert tilstanden og er blitt i stand til å leve under slike forhold, og dermed klarer å overvinne vanskeligheter, for livets skyld. 

Etter foredraget viser vi filmen "Kvinner uten menn". LES MER  om filmen. 

Pris: 50/70 for foredrag og film.

Billetter selges i resepsjonen til KINOKINO og kan bestilles på billett@kinokino.no

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}