Fikk Firsprangprisen

29.05.2009
Daglig leder ved Filmkraft Rogaland, Sjur Paulsen, mottok i dag Firsprangprisen.
sjur og tom-2
sjur og tomArgumentasjonen for at det er Sjur Paulsen som får prisen er at Filmkraft Rogaland og Paulsen har markert seg sterkt, og i stor grad bidratt til utviklingen, innen filmbransjen i Stavanger de siste årene – en bransje der det ikke var mange aktører for tre år siden.
 
- Det var fem finalister, og fem vinnere. Men bare en hovedpris. Det har ikke vært en enkel jobb i juryen. Det er de som legger inn ekstra innsats som lykkes. Det er sagt at det har skjedd mye bra med Filmkraft etter at Sjur ble ansatt. Han er beskrevet som: Kreativ, løsningsorientert, ser ikke bare der kapitalen sitter, men ser også ungdommen, energi, nettverk og har store ambisjoner. Han synes også at det å provosere og utfordre er riktig. Og han driver selskapet med en energi som om det var hans eget, sa fylkesordfører og juryformann Tom Tvedt under utdelingen av prisen.
 
Godvilje og optimisme
Firsprangprisen er et samarbeid mellom Rogalands Avis, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sparebanken Vest. Intensjonen er å trekke fram personer i privat eller offentlig virksomhet som bidrar til nytenking. Det kåres fire vinnere, én hver måned fra februar til mai. Hver av vinnerne får 25.000 kroner i premie. Det er lesere av Rogalands Avis som nominerer kandidater til prisen. Vinneren av prisen kåres av en jury, bestående av representanter for lokalt næringsliv og samfunnsliv.
 
- Firsprangprisen var det Rogalands avis som kom opp med. Det er en veldig god ide. Utgangspunktet var at vi er altfor dårlige til å gi folk oppmerksomhet. Mange sitter ensomme og gjør en utrolig god jobb. Det å generere ny næringsutvikling er spesielt viktig nå når vi har hatt finanskrise. Det å skape godvilje og optimisme, sa Tvedt.

 
Stolt
- Jeg er veldig stolt av å bli nominert og få denne prisen. Det er en fantastisk god ide med firsprangpris. Vår jobb er å bygge næring kultur, sa Paulsen.

Han benyttet sjansen til å takke politikere som tok initiativet til å starte Filmkraft og som setter pris på og tør å satse på film. Paulsen trakk spesielt frem Jon Inge Zazzera.
 
- Uten ham ville ikke Filmkraft eksistert. Det var han som ansatte meg, og det er han som er drivkraften bak Cartoonforum. Jeg vil også takke staben som jobber i Filmkraft avsluttet Paulsen. 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}