Festivalen er i gang

23.04.2009
Volda viste seg fra sin beste side da Den Norske Dokumentarfilmfestivalen 2009 åpnet onsdag. Strålende sol la imidlertid ingen demping på folks lyst til å trekke inn i kinosalene.
dokfilmonsdag01
dokfilmonsdag02
 
Tekst og foto: Thomas Alf Larsen

Tidlig på dagen var det duket for visning av elevfilmer fra elever ved videregående og folkehøgskoler i Volda og Ørsta og omegn. 44 ulike korte animasjons- eller dokumentarfilmer ble vist. Av dem ble to vinnere kåret i hver av kategoriene.

Ellers er det hektisk stemning rundt festivalområdet tidlig på onsdag.
- Stemningen er hektisk, men optimistisk. Det meste ser ut som det skal gå bra, sa styremedlem i dokfilm, Sidse Larsen like før de ventet storinnrykk til åpningsfesten onsdag kveld.

De siste timene før åpningsfesten går med på å få opp dokfilmteltet, skilt og salgsbod utenfor samfunnshuset i Volda som fungerer som hovedområdet under dokfilm.

Allerede et kvarter før åpningsprogrammet skulle starte i den store salen i Samfunnshuset var det fullt. Flere skuffede festivalgjengere kom ikke inn til tross for 300 plasser i salen. Løsningen ble øl i Dokumenbaren for mange av de som ikke kom inn.

Festivalen ble åpnet med taler av sjef for dokfilm Susann Østigaard, Rektor ved Høgskulen i Volda Jørgen Amdam og leder for Vestnorsk Filmsenter Irmelin Nordahl som for øvrig kunngjorde at Vestnorsk Filmsenter ville satse sterkere på dokumentarfilm fra Sunnmøre. Hun presenterte planer for å åpne et eget kontor i Volda for å fremme produksjon av dokumentarfilm med innhold på Sunnmøre.

Nordahl presenterte også åpningsfilmen ”Heimegutar” av Turid Rogne. Filmen handler om den sunnmørske rapgruppa ”Side Brok” fra Ørsta og om hvordan de har brukt sin identitet og bakgrunn p�� en kreativ måte i sin rap på dialekt. Rogne har fulgt gruppa fra deres første livekonsert for fem år siden og fram til i dag. Filmen hadde premiere i Volda onsdag, og ble møtt med stor jubel og latter fra salen.

Åpningsprogrammet ble avsluttet med konsert av det voldabaserte bandet SKAM.
 
dokfilmonsdag03
 
dokfilmonsdag04
 
dokfilmonsdag01
  


 

 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}