Fellini seminar

29.03.2011
Cinemateket invitere til et eksklusivt mini-seminar om Federico Fellini, med Fellini-ekspertene Finn Skårderud og Nicola Dusi.
fellini stills

FEDERICO FELLINI PÅ CINEMATEKET

fellini stills
 
 
Stor retrospektiv filmserie og seminar
 
7. og 8. april inviterer Cinemateket til et eksklusivt mini-seminar om Federico Fellini, med Fellini-ekspertene Finn Skårderud og Nicola Dusi.
 
Med filmer som La dolce vita, La strada, Amarcord og 8 ½ er Federico Fellini for alltid sikret en plass som en av de største i filmens historie – umulig å komme utenom, og gjenstand for nyoppdagelse og beundring fra stadig nye generasjoner med seere. Cinemateket har i mars og april en stor retrospektiv filmserie der de fleste av regissørens spillefilmer blir vist.
 
Torsdag 7. og fredag 8. april arrangerer Cinemateket mini-seminar om Fellini, i samarbeid med Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo og Istituto Italiano di Cultura. Seminaret kombinerer filmvisninger og foredrag og er åpent for alle interesserte. 
 
Gjesteforelesere er Fellini-ekspertene Helge Rønning fra UiO, Finn Skårderud (forfatter av boka ”Federico Fellini”) og italienske Nicola Dusi.
 
 

Seminar på Filmens Hus, Dronningens gate 16:

 
Torsdag 7. april kl. 17.00:
 
Innledning: Helge Rønning: Hvorfor Fellini?
 
Foredrag: Finn Skårderud: Politikk og pubertet. Om Fellinis ”Amarcord”
 
Filmvisning: Federico Fellini: Amarcord (1973)
 
Fredag 8. april kl 17.00:
 
Foredrag: Nicola Dusi: Fellini as a Translator of the Facts and the Fictions of his Age
 
Filmvisning: Federico Fellini: La dolce vita (1959)
 
 

Billetter:

 
Tre dagers forsalg på Filmens Hus til hver av dagene. Billettpris kr 50,- / kr. 80,- for medlemmer/ikke-medlemmer av Cinemateket. Billetten inkluderer både foredrag og filmvisning.
 
 
Seminaret er et samarbeid mellom Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo, Istituto Italiano di Cultura og Cinemateket/Norsk filminstitutt.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}