Fantastiske kritikker

21.10.2009
Filmen "Yodok" - produsert av Piraya v/Torstein Grude høster gode kritikker fra hele landet. Dette er sterk og viktig film som er verdt å få med seg.
pirayafilm
 
 
Etter andre verdenskrig sa verden: Aldri igjen! Aldri igjen skal det være konsentrasjonsleire i verden. Men akkurat nå sitter hundretusener innelåst i nordkoreanske konsentrasjonsleire.
En liten gruppe overlevende fra leiren Yodok har klart å flykte til friheten i demokratiske og rike Sør-Korea, men her blir de sett på som annenrangs borgere og potensielle spioner. Ingen vil høre på dem. I filmen YODOK produserer syv av disse flyktningene et ekstraordinært og kontroversielt musikal-teaterstykke om sine opplevelser i Yodok. De risikerer alt i et desperat forsøk på å redde de som fremdeles sitter innesperret og de resterende 22 millioner som lever i frykt for en dag å bli sendt til dødsleirene. 
 
Den norske filmen YODOK følger de syv gjennom hele produksjonen, og den sterke historien som utfolder seg gir direkte innsikt i vår tids Holocaust: I Nord-Korea finnes 12-18 aktive, hemmelige konsentrasjonsleire uten at noen i verden gjør noe for å stoppe dem. 
 
Til tross for drapstrusler og hindringer som blir lagt i flyktningenes vei blir musikalen en fantastisk suksess som bryter stillheten og hemmeligholdet og bærer de stemmeløses nordkoreanernes stemmer gjennom sensuren og ut i verden. YODOK er filmen som bringer disse stemmene videre - og med det avslører filmen Nord-Koreas mørkeste hemmeligheter. YODOK treffer sitt publikum i hjertet. 
 
YODOK vant Ungdomsjuryens Pris for Beste Dokumentar både på Bergen Internasjonale Filmfestival og ved Planete Doc Review i Warzawa. Filmen har også høstet andre priser og nominasjoner, blant annet "Spirit of freedom" på den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem i juli 2009. 
 
YODOK inngår i en serie sterke, kreative filmer om menneskerettigheter i totalitære og autoritære regimer, initiert av Rafto-stiftelsen i Bergen. Tidligere filmer i serien er BELARUSIAN WALTZ (Hviterussland) og ON A TIGHTROPE (Kina). Alle filmene er produsert av Stavanger-baserte Piraya Film. 
 
YODOK TILBYS SOM GRATIS SKOLEKINO TIL 50.000 SKOLEELEVER PÅ 9.-10. TRINN OG I DEN VIDEREGÅENDE SKOLE. INTERESSERTE SKOLER KAN KONTAKTE SIN NÆRMESTE KINO FOR MER INFORMASJON OM BILLETTER OG VISNINGSTIDSPUNKTER. 
 
MER OM FILMEN PÅ http://yodokfilm.com/ 
 
"En musikal om konsentrasjonsleire i Nord-Korea? Det låter nesten perverst, men blir eksplosivt bra." "Mesterverk" 
Per Haddal, Aftenposten 
 
"Treffer deg midt i trynet, hjertet og magen med et gedigent knyttneveslag" (6) 
TV2 
 
"Seriøs, god og gripende" (6) 
Filmbyen.no 
 
"En av årets viktigste dokumentarfilmer" (5) 
Kjetil Lismoen, Aftenposten 
 
"Oppsiktsvekkjande velfungerande" (5) 
Klassekampen 
 
"Gå og se" (5) 
Stavanger Aftenblad 
 
"Vil ryste og opprøre deg" (5) 
Fædrelandsvennen 
 
"Rystende realitet" (5) 
Bladet Tromsø 
 
"Etterlater et svært sterkt inntrykk" 
Mørkets opplevelser, NRK 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}