Faglig påfyll!

29.04.2010
Filmkraft og Vestnorsk filmsenter inviterer til faglig påfyll under Nordiske Mediedager. Påmelding 3. mai.
nordiske mediedager-1

Unikt TV påfyll fra innland og utland

Vestnorsk filmsenter og Filmkraft Rogaland tilbyr i samarbeid med Nordiske Mediedager en unik mulighet for faglig påfyll fredag 7. mai kl: 14:30-17:30. 
 
Her følger utvalgte smakebiter fra et variert program: 

  • Fra de store Hollywoodstudioene til det fjerne Østen, tilbake til Danmark og ned til Brasil; kvalitetsunderholdning kan man finne overalt. Her får du se formatene som gjør suksess verden rundt. Historien til suksessfulle tv-underholdningsformater fra 70-tallet og frem til dagens Idol vil bli sett nærmere på i denne sesjonen. 
  • Stjel disse gode ideene! Fem år siden YouTube kom gjør Jonathan Marks opp status og ser på hvordan sosiale medier påvirker innholdet i mediene. Han vil vise eksempler på vellykkede      innovative grep andre har gjort, og gi tips for hvordan man kan jobbe med sitt publikum heller enn bare for dem. Hva er hot and not? 
  • Ingen grenser ble en vinner på tv-skjermen denne våren. Hør regissør Håvard Jenssen og ekspedisjonsleder Lars Monsen fortelle om en temmelig grensesprengende fjernsynsproduksjon.

Les mer i detalj om alle sesjonene du kan få med deg nedenfor.

Deltagere: 10 stk 

Tidspunkt: Fredag 7. mai 14:30 - 17:30

Sted: Bergen

Målgruppe: Produsenter og filmskapere med TV fokus. 

Søknad: kortfattet søknad og CV sendes til sjoen@filmkraft.no
Søknadsfrist: innen mandag 03.05 kl 12:00. For deg som får plass, vil du få beskjed samme dag. Påmeldingen er bindende. 
Egenandel: 200,-
 
------------------------------------------------
 

Nytt på tv: Underholdning fra hele verden [E]

     Fre 7. mai Kl. 14.30

Fra de store Hollywoodstudioene til det fjerne Østen, tilbake til Danmark og ned til Brasil; kvalitetsunderholdning kan man finne overalt. Her får du se formatene som gjør suksess verden rundt. Historien til suksessfulle tv-underholdningsformater fra 70-tallet og frem til dagens Idol vil bli sett nærmere på i denne sesjonen. 

Tim Crescenti har lang erfaring i internasjonalt formatsalg. Han har produsert og solgt 145 show i 61 land. Crescenti vil vise morgendagens tv-trender, og gi gode tips om hvordan tv-kanaler og produsenter i Norge og alle andre verdens land kan lage og ta del i "the next big thing". 

Medvirkende:
Tim Crescenti
President, Small World
 

Finns metode

     Fre 7. mai Kl. 14.30

Få skandinaviske selskaper kan systematisk idéutvikling bedre enn Finn.no. Hør hvordan de jobber for at de gode ideene skal blomstre, overbevise, selge og inspirere. 

(Foto: Caroline Roka)

Medvirkende:
Christian Printzell Halvorsen
Adm. dir. , Finn.no

Fakta og fantasi i sosiale medier [E]

     Fre 7. mai Kl. 14.30

Stjel disse gode ideene! Fem år siden YouTube kom gjør Jonathan Marks opp status og ser på hvordan sosiale medier påvirker innholdet i mediene. Han vil vise eksempler på vellykkede innovative grep andre har gjort, og gi tips for hvordan man kan jobbe med sitt publikum heller enn bare for dem. Hva er hot and not? 

Marks vil også avsløre noen fakta og myter om sosiale medier - hvilken innflytelse har de egentlig? Ifølge Marks er f.eks. ikke Twitter interessant i seg selv, men de 2500 apps som er bygget rundt Twitter er i ferd med å bli svært relevante for nyhetsformidling. Han reiser verden rundt som konsulent, og kommer direkte til mediedagene fra Tanzania og Kenya, der han har sett på effekten sosiale plattformer har for å opprettholde fred og stabilitet, men også hvordan noen plattformer, som SMS, kan være både styrkende og skadelige. 


Medvirkende:
Jonathan Marks
Director, Critical Distance BV


Lars Monsen uten grenser

     Fre 7. mai Kl. 15.30

”Ingen grenser” ble en vinner på tv-skjermen denne våren. Så var også dramaturgien uslåelig: 11 nordmenn med ulike funksjonshemninger på villmarksekspedisjon! Med amputerte bein og deformerte fingre, cerebral parese, ms og lammelser, sterk syns- og hørselshemming kjempet 11 deltakere gjennom 500 kilometer villmark på 30 dager. Snakk om å bryte grenser! Men tv-serien viste seg også å være en utfordring for produksjonsapparatet. Regissør Håvard Jenssen og ekspedisjonsleder Lars Monsen forteller om en temmelig grensesprengende fjernsynsproduksjon. Erik Normann var en av deltakerne, og han vil dele sin opplevelse av villmarksturen. 

Medvirkende:
Monika Blikås
Programleder, NRK Naturredaksjonen

Håvard Jenssen
Regissør, Ingen grenser, NRK

Lars Monsen
Programleder, Ingen grenser, NRK

Erik Normann


Apps: Redning eller hodepine

     Fre 7. mai Kl. 15.30

"Apps" er et av de nyeste nyordene norske medieledere må forholde seg til. Nå skal "alle" satse på applikasjoner til iphone og andre smarte telefoner. Men har norske mediehus det som trengs for å kunne tjene penger på apps? Øyvind Solstad, tidligere redaktør i NRK Beta, diskuterer trender, økonomi og teknologi med Gunnar Sellæg fra Aspiro og Morten Jacobsen fra VG Multimedia. Panelet viser selvsagt sine apps-favoritter.

Medvirkende:
Øyvind Solstad
Kommunikasjonsrådgiver digitale medier, Carat Interactive

Morten Jacobsen
Produkt- og utviklingsdirektør, VG Multimedia

Gunnar Sellæg
Adm.dir., Aspiro

Radioresepsjonen ruler

     Fre 7. mai Kl. 16.30

Hva er god radio i 2010? God radio er preget av ordrikdom, sterke personligheter, og gode poenger i forhold til samfunnet omkring. 

Radioresepsjonen på NRK P3 ble Årets radionavn i 2008 og 2009, og har norsk rekord i nedlasting av podcaster. Deres svarte, men vennligsinnede humor har gjort popmusikken til en bisak, og treffer lytterne akkurat der de vil bli truffet. 

I denne sesjonen får vi høre hvordan Radioresepsjonen lages, og får et innblikk i hvor gjennomtenkt deres erkevrøvl er. Vi får høre utdrag fra programmet, med eksempler på sentrale ting som funfact og sjokkrulett. Vi blir også kjent med figurer som den utrøstelige Spencer Tjøstheim (15) fra Storhaug i Stavanger. Hans hobbyer er emo-kultur, selvskading og selvforakt.

Medvirkende:
Bjørn Eidsvåg
Tore Sagen
Programleder, NRK

Steinar Sagen
Programleder, NRK

Bjarte Paul Tjøstheim
Programleder, NRK
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}