Første tildelingsrunde

19.01.2010
Filmproduksjonene i regionen står i nå i kø klare til å realiseres, etter Filmkraft har offentliggjort den første tildelingsrunde i 2010.
pressemte6liten

pressemte6

Foto: Ingunn Myklevoll Sjøen

 

 

Filmproduksjonene i regionen står i nå i kø klare til å realiseres, etter Filmkrafts første tildelingsrunde i 2010 å bedømme. Hele 14 prosjekter har fått tildelt midler til produksjon. Mer enn halvparten av disse er kortfilmer, men det skal også produseres dokumentarfilmer, en musikkvideo og en langfilm for produksjonsmidlene.


-Jeg gjør en liten seiersdans for anledningen, ler den storfornøyde manusforfatteren Helene Stenhaug. Hun er en av de 10 som har fått den hyggelige beskjeden om at deres prosjekt har fått tildelt midler til utvikling. Helene har fått støtte til utviklingen av en langfilm med arbeidstittelen “Den siste polaroid”. 5 andre langfilmer har også fått tildelt midler til  utvikling. I tillegg har 2 dokumentarfilmer og 1 tv serie fått utviklingsstøtte fra Filmkraft. 


pressemte2Vanskelige prioriteringer

-Det har vært utrolig vanskelig å prioritere i denne runden og den samlede tildelingen er stor. Kanskje større enn ønskelig så tidlig på året, sier manuskonsulent Kirsten Bonnén Rask. 


-Samtidig er den uttrykk for talent og mangfold, samt resultat av satsningen på utvikling som Filmkraft har foretatt siden jeg ble ansatt i juni 2008.


Kirsten er veldig fornøyd med det høye produksjonsantallet som vil vise seg i løpet av året.  Takket være denne og tidligere tildelinger fra Filmkraft innebærer det at minst 16 kort- og novellefilmer fra Rogaland vil produseres i 2010.


Utvikling av langfilm

Filmkraft har også valgt å støtte utviklingen av en rekke manus til langfilm. To av disse har allerede hatt sin spillefilmdebut.


-De siste er satsninger på dels noe av de mest talentfulle manusforfatterne i regionen, forklarer Kirsten. For å kunne støtte alle disse måtte Filmkraft i denne runden sette ned manusstøtten til kr 35.000 og ikke kr 50.000 som har vært det mest vanlige støttebeløpet til tilsvarende prosjekter tidligere.  Kirsten understreker imidlertid at maksiumsbeløpet på kr 100.000 er ikke endret.


Masse talent, men lite midler

Mange har opplevd at deres prosjekt ikke nådde frem i tildelingen denne runden.


-Det er masse talent og gode historier, og vi har måtte avslå mange prosjekter som kvalitetsmessid fortjente støtte. Det er ikke de gode prosjektene med tilknytning til og relevans for Rogaland eller prosjekter som kan være med på å utvikle bransjen vi manger, men støttemidler, avslutter manuskonsulent Kirsten Bonnén Rask. pressemte9Les mer om prosjektene som har fått midler til utvikling her.


 

Les mer om prosjektene som har fått midler til produksjon her.

 

 

Møt manusforfatter Helene Stenhaug i portrettet.Les mer om personer og prosjekter som har fått tildelt midler:

 

-Nina-Lill Veste har fått utviklingsst������������������tte til langfilmen “Snakk”

 

-"Gratulerer" har fått produksjonsstøtte. Manus/regi: Tomas Alf Larsen


-”Strengt hemmelig” har fått produksjonsstøtte. Manus/regi: Benedicte Orvung

 

pressemte7


Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}