Etter Respekt

02.04.2009
Et seminar om alternative produksjonsmetoder. Kan man lage en film for 4 millioner kroner? Kan man filme den i løpet av 2 dager?
nfi
nfi 

I samarbeid med Nordisk film inviterer Nfi til seminaret ”Etter Respekt” – en gjennomgang av filmen (med eksempler), fra idé til premiere med hovedvekt på det som ”bryter med tradisjonell filmproduksjon”.
Respekt leker med alternative realityteknikker og er et unikt eksempel på alternativ filmproduksjon i Norge.

Bakgrunn
I 2006 satte seks ungdommer på Hartvig Nissen videregående i Oslo opp stykket Klassefiende, basert på Nigel Williams stykke med samme navn. Med Johannes Joner som instruktør, moderniserte gjengen teaterforestillingen og turnerte Oslo-skolene. Med den gode responsen tok Joner kontakt med Nordisk Film som tente på ideen om å gjøre dette til en film. Sommeren 2007 ble Respekt spilt inn og 7. mars 2008 gikk filmen opp på kino i hele Norge.

Dato: Mandag 20. april 2009
Tid: 12:00 til 17:00
Sted: Filmens hus, Lillebil
Egenandel: 250,- inkl. filmvisning.
Påmeldingsfrist 6. april 2009
For påmelding, klikk HER

Initiativtaker og regissør: Johannes Joner
Johannes Joner gikk ut fra Statens teaterhøyskole i 1981 og har siden den gang vært tilknyttet Rogaland teater, Nordland teater, TV teatret, Chat Noir, Nationaltheatret og Oslo Nye teater. Joner var sist å se på kinolerretet i Hilde Heiers Andre omgang, på scenen i oppsetningen Charlie i Utlendingen på Oslo Nye.

Produsent: Per Jørgen Østby
Østby er leder for Reality avdelingen i Nordisk Film og har mange store produksjoner på merittlisten. Blant dem: Robinsonekspedisjonen, Farmen, 71 grader nord og Den rette for Tor.

Eksekutiv produsent: Aage Aaberge
Aaberge er leder for filmavdelingen på Nordisk Film. Han har tidligere produsert filmer som Ulvenatten, Venner for livet, En folkefiende, Pelle politibil, Kaptein Sabeltann med flere.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}