Et møte med Ray Kay

26.08.2009
Det var en jordnær og inspirerende Ray Kay som møtte opp på en fullstappet Filmkraftbåt onsdag ettermiddag.
img5747
Reinert K. Olsen, Ray Kay, på havna i Haugesund.
 
Den Los Angeles-baserte Haugesunderen Reinert K. Olsen, eller bedre kjent som Ray Kay, er Norges mest profilerte og prisvinnende musikkvideoregissør. Onsdag ettermiddag var han på Filmkraftbåten i Smeasundet i Haugesund og fortalte om hvordan det er å jobbe med kjente stjerner i USA, og hvordan veien har vært for å lykkes i det han holder på med.
 
- Jeg vokste jo opp i Haugesund. Og fra jeg var liten lekte jeg mye med kamera, og var veldig opptatt av det visuelle. Jeg ønsket å bli regissør i LA. For å nå målet mitt satte jeg et tidsperspektiv på når jeg skulle nå dette. Deretter delte jeg dette opp i mindre og mer oppnåelige mål. Det har vært knallhard jobbing for å komme dit jeg er i dag, men jeg har klart det, sier Ray Kay.
 
Han sier at det er flere grunner til dette. 
 
- Man må ha tro på deg selv. Si til seg selv når man står opp om morgenen at man er flink, og at i dag skal jeg skal lage noe bra. Uten troen kommer man ikke langt, sier Ray Kay.

- Det høres kanskje litt kynisk ut, men det er også viktig å omgi seg med folk som er flink. Folk som også har et mål og vil en plass. Deres egenskaper influerer også deg, sier haugesunderen.

Men det er også mer som skal til for å lykkes stort internasjonalt. Det må være proffesjonelt og unikt, noe ingen andre har. Og det er nettopp derfor Ray Kay har lykkes. Han har regissert både Kristinia DeBarges video «Goodbye» og Lady Gagas «Poker Face», som allerede har vunnet MuchMusic Video Awards i Toronto.
 
Jeg har jobbet med mye forskjellig, alt fra lokalradio til dokumentar og ulike tv jobber. Jeg ble lei av dette og ville lage musikkvideo. Det er lite penger i det i Norge, så dette ble noe jeg gjorde på kveldstid. Det ble mye eksprimintering til å begynne med, sier Ray Kay.
 
Det var også dette de la mere til da han dro til USA for fem år siden for å vise frem arbeidet sitt.
 
- Det var to ting de la merke til. For det første så det profft ut, og hadde en høy standard. For det andre var det noe spesielt og unikt over det, sier Ray Kay som nå er en av de mest ettertraktede musikkvideoregissører i LA.

Han avslutter med å si at han synes musikkvideoen er som et eventyr.
 
- Det er noe du kan sitte ned og slappe av med, noe som ikke er så viktig, sier haugesunderen som har lyst å lage spillefilm i fremtiden.

- Det er utrolig viktig å ha en positiv innstilling og se at ting er mulig avslutter han.
 
img5679 
"Jeg må få ta et bilde av dere så jeg kan vise det i LA!" innledet Reinert K Olsen seminaret med.
 
img5720 
Mange hadde møtt opp for å få med seg Ray Kay seminaret.
 
img5717 
Det er utrolig viktig å ha en positiv innstilling og se at ting er mulig, sa Reinert K. Olsen, Ray Kay.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}