Emmy-pris kan gå til Norsk Dokumentar.

21.09.2009
For første gang er en norsk dokumentarfilm blant de nominerte til amerikansk tv-bransjens høyeste utmerkelse.
torsteingrudeweb

Piraya Films kontroversielle film Belarusian Waltz er nominert til en Emmy i kategorien Outstanding Arts & Culture Programs i konkurranse med prestisjeprogrammet "60 Minutes", prisutdelingen skjer i dag mandag 21.september.


Hvis Belarusian Waltz vinner Emmy som første norske film blir det paradoksalt nok med en film som er sett av millioner i utlandet mens hjemme i Norge bare er sett av et par hundre mennesker på Bergen Internasjonale Filmfestival og Protestfestivalen i Kristiansand. Internasjonalt har filmen blitt lagt merke til med tv-visninger prime time i USA, Sverige og Polen samt deltakelse på en rekke prestisjetunge festivaler, sier Torstein Grude i Piraya Film, som har produsert filmen.

Belarusian Waltz har tidligere vært nominert til European Film Academy Awards og Prix Eurpoa.

 

Filmen er noe så sjeldent som en norsk politisk dokumentarkomedie filmet i Hviterussland, Europas siste diktatur. Filmen handler om den modige opposisjonelle performancekunstneren Alexander Pushkin, som med utallige offentlige påfunn slåss mot regimet. Gjennom Pushkins kunst og han forunderlige humoristiske stil tilbyr Belarusian Waltz et dypdykk inn i sjelen til det hviterussiske folket.

Filmen er nominert i klassen "Outstanding Arts and Programming". Her kjemper dokumentarfilmen mot blan andre de amerikanske nyhetsprogrammene "60 Minutes" og "ABC News 20/20"

Vi i Filmkraft er stolt over at filmen er produsert av Torstein Grude for vestlandsselskapet Piraya Film, som holder til i Stavanger.

Vi krysser fingrene og ønsker dem lykke til !

 

Les mer om filmen her:

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}