eksamen nærmer seg...

16.11.2009

ja da var det på tide å blogge litt igjen. En god stund siden sist for å si det sånn. 

 Jeg befinner meg for tiden i Oslo og studerer film og tv på NISS. Jeg går nå veldig spennende tider i møte. Eksamens oppgaven blir gitt på fredag,så etter det er det bare å sette igang. jeg skal lage en kortfilm helt på egenhånd der jeg skal både filme,klippe,skrive manus osv.  Synes dette blir utfordrende,men også en bra erfaring. Selv må jeg innrømme jeg liker best regi og klippearbeidet,men så fort jeg får styrket mine kameraferdigheter ser jeg for meg at det blir minst like kjekt å filme.

 Jeg føler jeg har lært masse etter bare 3 måneder på NISS,og jeg begynner å merke det på hvilke filmer som interesserer meg. På hvordan jeg ser film nå i det hele tatt og også hvordan jeg har evnen til å analysere absolut alt ved en film.Hehe ja,en film er ikke bare en film lenger. De er panoreringer,diegetisk og ikke diegetisk lyd. Det er point of view og  jump cuts. Tror det blir enklere å "skru av" analyseringen etter en stund,når det er blitt bedre fordøyd.

  Jeg går i en veldig bra klasse. Den er bra i den forstand at jeg kan merke hvor engasjerte menesker jeg samarbeider med. Alle har de noe som de gir til filmene vi lager og til ettertanke.  Jeg prøver også å reflektere litt over hva jeg egentlig vil gjøre med film. Hvorfor vil jeg dette i  det hele tatt?  For min del så ligger det i å formiddle noe til verden. Jeg har et behov for å gjøre noe for noen og for å formiddle. Jeg syns film er  en  spennende måte til å få folk til å tenke og ikke minst føle på. Kan vi endre verden?  jeg tror faktisk det,så håpet er å få lage filmer som kan bety noe for noen. Film som kan gi lyst og energi til folk.  Jeg tror det eg mange i vårt fellesskap som føler seg oversett og som trenger en stemme, og det ønsker jeg å gi dem. 

 

fortsatt fin kveld til dere alle

Kirsten :)

 

 

 

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}