Egen filmskole - Manus

27.07.2010

 

Ok, så jeg skal skrive en spillefilm for første gang i mitt liv. Jeg går ikke på noe filmskole. Jeg er ute i den virkelige verden. Så - Hva gjør jeg? Hvordan er veien mot mål? Hvilke hindringer venter meg rundt svingene?

Jeg har etter hvert skjønt at jeg har skapt min egen lille filmskole. Jeg går på kurs med anerkjente foredragsholdere, har hatt egen manusmentor i 1 år (Linda mai Kallestein, gjennom filmkraft sitt mentorprogram). Jeg har en fantastisk dyktig manuskonsulent, Kirsten Bonnèn Rask, og "medelever" aka bransjekollegaer jeg like gjerne vil filosofere med over vin, som å jobbe sammen med. Jeg tar ikke eksamener, men kanskje noe enda større. Jeg skriver ikke manus som en oppgave, jeg gjør det som en forfatter. Jeg skal ikke pitche det som hjemmelekse, jeg pitcher det for å selge. Jeg får si det som Sjur Paulsen, "Vi lever ikke i noen Minnie Mus verden!"

2010 - et år med action

Skrivepermisjon, forvilling, tvil, London kurs, flere gledeshyl, men også noen nedgravinger under dyna. Det har vært store svingninger mot "the object of my desire". Motgang kan man ikke unngå, det er bare måten den mestres på som er avgjørende! Dessuten er handling drivkraft til fremgang.

Denne våren jeg jobbet på flere produksjoner, og til og med måttet takket nei til enda flere..(man kan ikke grave seg ned i arbeid)Nå er jeg på god gli med mitt første spillefilmprosjekt, Øyeblikket.(Kjærlighets drama)og har fått idè til et ny spillefilm (mer info senere). Det første prosjektet har lært meg litt. Jeg vet nå at prosessen er en viktig del av veien mot et manus. Jeg har gått gjennom et spekter av følelser på det inspirerende, fortvilende og nedtrykkende og oppløftende nivå. Før var det fremmed, nå vet jeg at det ventes. Ikke direkte hva, men i alle fall noe.. Det har vært stunder der jeg tenker: hvorfor i all verden gidder jeg?

Få svar på det, samt les mer om prosessen min, og hvordan jeg med god hjelp danner grunnlaget for det jeg velger å kalle min egen filmskole på bloggen min Her. Legg gjerne igjen en kommentar :-)

Ønsker dere en videre fin filmsommer!

- Helene Stenhaug

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}