Driftig

25.06.2009
Under kortfilmfestivalen i Grimstad mottok Sutharsan Balasubramaniam fra Stavanger to hedelige omtaler for filmen Løshunder. Han er nå igang med to spillefilmprosjekter.
img4949-2
img4949-2 
 
Sutharsan Balasubramaniam fra Stavanger ble i januar uteksaminert fra The Baltic Film and Media School i Tallinn i Estland. Under kortfilmfestivalen i Grimstad mottok han to hederlige omtaler for filmen "Løshunder", hendholdsvis fra Dramatikerforbundet og fra juryen for norsk kortfilm. Filmen er hans mastergradsprosjekt ved BFM. Filmen, som har tatt nesten to år å ferdigstille, henter mye inspirasjon fra regissørens eget liv.
 
- Jeg er veldig glad for begge benevnelsene filmen har fått i Grimstad, og håper dette vil være med på å bidra til at
den blir vist flere steder. Som det fremgår av juryens uttalelse, så er dette en viktig film i mine øyne som jeg håper
vil få folk til å reflektere og tolerere hverandre, på tvers av ulike kulturer, sier Balasubramaniam. 
 
image
 
Løshunder er en film om frihet og umulig kjærlighet. En innvandrerfamilie på tre fra Kaukasus har flyktet fra hjemlandet sitt som følge av en borgerkrig og bosatt seg i Estland. Nå er borgerkrigen imidlertid over, og den strengt muslimske bestefaren i familien, Jassim, har bestemt seg for å gifte bort barnebarnet sitt, Nazeeya, til en venn i landsbyen de kommer fra.
 
For de som ikke har fått sett Løshunder vil sjansen by seg i september, da settes den opp på kino i Sandnes. Den vil også gå på kino i Tallinn, og vil vises på den internasjonale film festivalen i Warzawa i oktober. 
 
Juryen uttaler
Norsk kortfilm: ”Hederlig omtale går til en dramaproduksjon som går løs på ett av de store temaene I verden I dag: asyltilværelser, integrering og kulturkonflikter. Gjennom en ekspressiv billedbruk avdekkes et familiedrama sett fra et barns synsvinkel. Tittelen på filmen avspeiler en tilstand som også rammer mennesker.���

Dramatikerforbundet: ”Nokre tema er så prekere at dei dukkar opp over alt. Desto vanskelegare er det å levandegjere slike tema på film, og fylle konfliktane med menneskeligheit utan å falle i klisjear. Vi vil gje heider til ein film som med klokskap, ømheit, vemod, smerte og lunt vidd maktar å snakke om kulturkonfliktar på ein måte som engasjerer og rører oss. Filmen viser menneske med ulike syn på verdiar, tradisjonar og val, men som alle kjempar for sitt eige menneskeverd og det dei opplever som rett eller godt. Slik blir dette ein viktig film som vaks i medvitet vårt.”
 
To spillefilmprosjekter
Balasubramaniam kunne ikke personlig motta prisene i Grimstad, for han befant seg på workshop i Edinburgh. Workshopen er et manusworkshop som foregår i 4 land over 6 måneder med 25 deltakere fra flere forskjellige land. Her samarbeider Balasubramaniam med en finsk manusforfatter med å utarbeide en Science Fiction spillefilm. Men det er ikke det eneste prosjektet han arbeider med.
 
- Jeg skriver også på et annet spillefilmmanus med en Estisk manusforfatter fra mitt kull på filmskolen i Tallinn, og jeg arbeider med en spillefilm idé som jeg tenker �� skrive alene. Sistnevnte er på synopsis fasen mens de to andre er på henholdsvis 2. og 6 treatment fase, sier Balasubramaniam som nå har flyttet tilbake til Stavanger.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}