Dokumentardagen

02.03.2011
Torsdag 17. mars inviterer Norsk filminstitutt til gratis heldagsseminar om dokumentarfilm, med profilerte gjester, debatt og gratis filmpremiere.
nfi logo

Den store dokumentardagen på Filmens Hus


Torsdag 17. mars inviterer Norsk filminstitutt til gratis heldagsseminar om dokumentarfilm, med profilerte gjester, debatt og gratis filmpremiere. Seminaret arrangeres under dokumentarfilmfestivalen Eurodok.


Hva er en god dokumentarfilm? Hva slags tendenser rører seg i internasjonal dokumentar akkurat nå? Hvordan treffer man publikum med en dokumentar?


Under dokumentarfilmfestivalen Eurodok arrangerer Norsk filminstitutt et gratis heldagsseminar i dokumentarens tegn. Møt folkene bakom Armadillo, Dei mjuke hendene, Alt om min far, Oljeberget, Imagining Emanuel og festivaldirektøren for CPH:DOX.


Seminarprogrammet fra 9.30-12.30 er mest beregnet på filmbransje, mens programmet fra kl. 13.00 og utover er for alle som liker gode dokumentarer.


Dagen avsluttes med arrangementet RÅFILM kl. 18:00, der deltakerne får gratis adgang. Filmen som vises er Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv (regi: Sondre Bjørgum) med den surrealistiske poeten Triztan Gyldenløwe Vindtorn som hovedkarakter.


PROGRAM

Torsdag 17. mars
09:30 – 17:00
Filmens Hus, Lillebil og Tancred

Påmelding: https://web.questback.com/norskfilminstitutt/bransjedagdok/


Formiddag - Kino Lillebil:
09:30 - 11:00 Når virkeligheten er kaos - hvor ligger fortellingen? – Erlend Mo (dok-regissør) Om å finne veien i et enormt dokumentarisk materiale. Om å finne filmens essens. Om å finne tonen og rommet rundt hendelsene.

Regissør Erlend Mo om egen prosess i arbeidet med å finne filmens kjerne. Om å finne den ikoniske scenen, en scene som kan fange hva slags film det skal bli. Om å visualisere en idé. Om å finne inn til det universelle i fortellingen. Om å holde på suget. Om fortolkning og subjektivitet.

 

11:00 - 11:30 Pause


11:30 - 12:30 Om å visualisere en idé i en tidlig fase. Thomas Robsahm
Om å gjøre filmen attraktiv og salgbar. Om å selge dokumentarfilmen din.
Thomas Robsahm om erfaringer fra sitt tidligere arbeid som dokumentarfilmprodusent med prosessen fra idé til ferdig film.
Innledning og eksempler fra piloter, plakater og annet visuelt materiale. Om holdning, retning og  snubletråder. Om å flytte publikum fra et sted til et annet.


12:30 - 13:00 Pause


Ettermiddag - Kino Tancred:
13:00 - 14:00 Tendenser i internasjonal dokumentarfilm  - Tine Fischer (Festivaldirektør CPH:DOX)
Hva er det som gjør dokumentarfilm til det mest spennende område innen film i dag.
Tine Fischer gir et inspirerende overblikk om internasjonale trender og hvor dokumentarfilmen er på vei.


14:00 - 15:00 Hvordan nå et publikum? – Ronnie Fridthjof (produsent Armadillo)
Hvordan bør dokumentarister tenke i forhold til sitt prosjekt for å kunne nå ut best mulig? Hva er fallgruvene? Hva er mulighetene, og hva bør man tenke på i de ulike stadiene i prosessen?

 

15:00 - 15:30 Kaffe


15:30 - 17:00 Hva er ambisjonene i norsk dokumentarfilm? En samtale
Oppsummering av dagen og en samtale om tilstanden, utfordringer og muligheter innen den norske dokumentarfilmen.

En samtale med Tine Fischer, Aslaug Holm, Stine Skaret og Even Benestad.


18.00: RÅFILM: Premiere på Homo Ludens – eller 7 kapittel frå eit rastlaust liv (regi: Sondre Bjørgum). Gratis for seminardeltakere.

Hele seminaret er gratis. 


Påmelding her: https://web.questback.com/norskfilminstitutt/bransjedagdok/


Deltagere bosatt utenfor Østlandsområdet kan søke om reisestøtte for reiser på billigste måte. Søknad, inkl. reisekvitteringer kan sendes til Rune Tellefsen: rune.tellefsen@nfi.no

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}