Digital Storytelling

31.03.2011
Påmeldingsfristen til årets Digital Storytelling er 4. april.
digtal storytelling 2011b

digtal storytelling 2011


Digital Storytelling 2011


Digital Storytelling 2011 arrangeres av Digital Storytelling i samarbeide med Norsk filminstitutt og er det sjette årlige seminaret om kreativ bruk av teknologi i film, TV og spill, og fokuserer på hvordan visuelle effekter og digitale sett brukes for å utvikle historiefortellingen og design i film, TV og spill. Foredragsholdere fra film og spill utviklingsmiljøene i Norge, Norden og utlandet samles i Oslo for å presentere arbeider, utveksle erfaringer og bli inspirert.


Dato: onsdag 13. april
Sted: Tancred, Filmens Hus
Påmeldingsfrist: 4. april


Se www.digistorytelling.com for mer informasjon og påmelding.


I år inneholder programmet blant annet presentasjoner fra europeiske spillskapere; skuespiller Pascal Langlois med motion capture som spesialfelt (Ethan Mars in “Heavy Rain”), film regissør John Dower som har arbeidet med Xbox 360 spillet “Milo & Kate”. Fra Island kommer Matt Woodward fra CCP Games (Eve Online) og snakker om historiefortelling og Owen O’Brien fra svenske DICE viser designet av spill verdenen Mirror's Edge. Den norske karakter animatøren Arne Kaupang presenterer arbeider fra sci-fi filmen “Paul” på vegne av Double Negative, og mange av de norske VFX/3D studioene lager en stor VFX omelette: Camera Magica, Gimpville, Storm Studios, Storyline Studios, Hocus Focus, Fido (Sverige), Qvisten og Rune Spaans.


Digital Storytelling seminaret vil finne sted i Tancred salen på Filmens hus onsdag 13. april.


Norsk forening for visuelle effekter (NFX) vil dele ut prisene for Beste visuelle effekter 2011 under seminaret, etterfulgt av åpningen av “Visions for a Story World 2011" en utstilling om concept art og design i film og spill i samarbeide med Grafill animasjon.

Den 14. og 15. april avholdes to VFX verksteder i NukeX for norske VFX artister ledet av Matt Leonard fra Sphere VFX.

Se www.digistorytelling.com for mer informasjon

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}