Den umulige reisen

25.05.2010
Dokumentarserien "Den umulige reisen" går nå TV2.
den umulige reisen 2
den umulige reisen 2
 

Få med deg "Den umulig reisen"

 
Dokumentarserien handler om eventyreren Helge Hjelland skal krysse det afrikanske kontinentet i en kano. 
 
Høyt oppe i Drakensberg fjellene springer Sør-Afrikas lengste elv, den mektige Orange River ut mot ørkenen og Atlanterhavet i vest. Mot øst kaster Tugela elven seg ned verdens nest høyeste fossefall mot tropene og Det Indiske hav. Elvene renner gjennom et tverrsnitt av Sør-Afrikas kontrastfylte kultur og historie preget av rasekonflikter. 
 
den umulige reisen 1Her er Helge vår guide, som sammen med sitt reisefølge, den sør-sudanesiske papirløse flyktningen Joseph, reiser gjennom det lutfattige Lesotho hvor mange har bosatt seg etter å ha blitt ført på flukt fra hvite grunneiere, for deretter å møte den hvite boerbastionen i Orania der ingen svarte har adgang. 
 
Forskjellene er store og svært synlige og de må ha hjelp fra rike og fattige langs ruten for å fullføre sin drøm; å krysse Sør Afrika på de to elvene. Arven fra apartheid vil kaste sine skygger over hele turen.
 
Filmen hadde premiere i Oslo i forrige uke og første episode gikk på TV2 søndag 23. mai. Få med deg episode 2 på TV2 søndag 30. mai kl 20.00.
 
Dokumentarserien  er også solgt til DR hvor den skal vises den 15 og 16 juni. Den er produsert av AMEHN Production
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}