Dataspill som kunst

27.07.2009
Hva kan framtidas dataspill gjøre med oss? Det skal ungdommer i Sandnes få et lite innblikk i til høsten, når landets første data-spillinstallasjon kommer på Kinokino.
kinokinologo1
Rogaland fylkeskommune skal utvikle en dataspillinstallasjon sammen med ungdomsskoleelever i fylket. 150.000 kroner fra Film og Kino sikrer oppstart til høsten.

- Alle ungdomsskolene i Sandnes inviteres til Kinokino til høsten, der vi viser animasjon, videokunst og dataspill. Vi ønsker å formidle en opplevelsesdag for elevene for at de kan øke bevisstheten rundt sin egen mediehverdag, forteller prosjektleder Ine Marit Torsvik Bertelsen for pilotprosjektet «DLV 3009 - Do you think this is real?».

September

Prosjektet består av tre deler: Dataspill, animasjon - littimasjon og videokunst. De tre delene blir ledet av henholdsvis Jon Garcia DePresno, som er aktiv gamer, animatør og skuespiller Vegar Hoel og videokunstner Anne Klovning.
 
Les hele artikkelen i Stavanger Aftenblad
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}