Daniel Engen

17.12.2009
Daniel Engen er en av de mange mer eller mindre usynlige som er med på å bygge opp infrastrukturen rundt filmbransjen i regionen.
daniel engen1
danielposisjonering
 
Daniel Engen Productions er godt plassert mellom filmselskapene Phantomfilm og Theon i Sandvigå, men er ellers ikke helt oppdaget av filmbransjen. Han er en av de mange mer eller mindre usynlige som bygger opp under infrastrukturen i den regionale filmbransjen.
 
Hos Daniel Engen kan man få kopiert opp 10 eller 1000 (eller flere) dvder. Han leverer hele pakken, både dvd og cover.
 
-Det begynte med kopiering av cd’er til musikkbransjen. Som bassist i et band som skulle trykke opp et demo, fant jeg ut at det var veldig dyrt å få laget et lite opplag. Der i mot ble kostprisen per enhet lav, om man har det rette utstyret, forklarer han.
 
Behov i både musikk og filmmiljøene
Daniel oppdaget fort at det var et like stort behov innen filmbransjen. Mange filmskapere trenger noen få kopier av sine filmer og har opplevd å betale i dyre dommer for dette. Daniel ville derfor tilby en sårt tiltrengt tjeneste som favnet om så vel de små, som de store opplagene.
 
STAR, som er paraplyorganisasjonen for rockemiljøet i Stavanger, mente at Daniel hadde snublet over et godt konsept som musikkbransjen kunne nytte godt av. Dette resulterte i et etableringsstipend. Han begynte smått i 2008, men siden mars 2009 har han drevet mer seriøst.
 
Hans nettverk strekker seg naturlig inn i musikkbransjen, men nå prøver han å utvide til å omfatte filmbransjen.
 
-Det er kjempe spennende å ha eget firma. Nå går det noenlunde rundt, men planen er å leve av dette innen 3 år, sier han.
 
Daniel er fornøyd på egne vegne, men understreker at det er viktig for bransjen at man prøver å utvikle og holde mest mulig av bransjen innenfor regionen.
 
daniel engen1Rockamentary
Daniel får nå en smakebit av hvordan filmbransjen fungerer fra innsiden fra et litt annet perspektiv. Det lages nemlig dokumentar, eller rockamentary, av en av bandene han er med i.
 
-Verdens eneste luftband, smiler han lurt og forteller om konseptet ”Luftwaffe”.
 
Med glimt i øyet forteller han om audition på Folken med stor pressedekning. Det ble blant annet laget et innslag som ble sendt i Dagsrevyen.
 
-Det hele er litt keiserens nye klær, men du skal se hvordan vi går helt inn i rollene.
 
Selv om han kaller det hele litt tullete, er han tydeligvis fornøyd med den store oppmerksomheten ”Luftwaffe” får. 
 
-2010 blir det store ”Luftwaffe” året. Et skikkelig underholdningsår, mener han.
 
Han er heller ikke snau når han omtaler filmen som Royal Film lager om bandet.
 
-”Rockamentary”en blir ala ”Spinal Tap”. Vi satser på skikkelig kultfilm.
 
Foto: PrivatSe NRK innslaget om Luftwaffe her.
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}