DAG 3 Cannes – to be here, or not to be here, that is the question! Dag 2

20.05.2010

Siden vi har en profil i katalogen blir vi kontaktet av alle slags folk som har det og det og det fantastiske prosjektet de vil snakke med oss om. Det er alt fra ”Blue suede shoots” i Roma, til svensker som vil lage vikingfilm. Vi har gode ordninger i Norge, og vi er attraktive som co-produsenter. Jeg har en egen folder i mailboksen med forespørsler om møter i Cannes, den renner nesten over. Midt i skogen av reklamer for villa og yacht og møteforespørsler fester vi oss ved Ingo fra Berlin. Ingo er avgangsstudent ved en liten, eksklusiv filmskole i Berlin. Han er en av 10 unge talenter som får arbeidet sitt promotert av tysk film i Cannes. Han har et spennende dokumentarprosjekt som han brenner for, om en norsk samtidskomponist. Magefølelsen sier at dette er noe for oss og for et norsk publikum. Kanskje vi kommer hjem med vår første internasjonale co-produksjon….? Det kjennes spennende og inspirerende. Jeg har lyst til å begynne å jobbe med det med en gang. Vi legger merke til at mellom alle flashy antrekk, fine biler og dyr champagne er det en hel del veldig jordnære folk som har lyst til å få til noe av det samme som oss. Det gir oss masse inspirasjon. Kjempegøy.

 

Senere på kvelden i 7-8-tiden begynner folk i smoking og aftenkjole å bevege seg langsomt bortover strandpromenaden. Det er de som liker å bli sett, de går sakte og håper noen av fotografene vil bite på og ta bilde av dem. Etter hvert blir det flere folk på promenaden og flere fotografer lags kanten. Det er også en folkemengde på størrelse med et gjennomsnittelig 17.maitog på hver side. En del av de ivrigste har med seg gardintrapp for å kunne kikke over folkemengden i håp om å få et glimt av en filmstjerne. Og tingen jeg alltid har trodd har vært en sykkellås, viser seg her i Cannes å være gardintrapplås. Jeg tror gardintrapputleie kunne vært en lovende forretningsidé her nede. Synes jeg ser promoteringen: ”Vær sikker på å se moviestar med vår gardintrapp fantastique!”

 

Igjen er det sånn at vi må helt til Cannes for å pleie kontakten med de som vi ellers har nærmest oss. Det er vel sånn det er med nordmenn i utlandet. Vi skal møte ordføreren og kultursjefen i Haugesund til middag. Det er altså bare i Cannes det skjer… Hyggelig selskap, deilig mat og etter hovedretten kommer programsjefen på Den norske Filmfestivalen i Haugesund ruslende og slår seg ned. Han har hørt om prosjektet vårt ”Gratulerer”og tematisk passer det strålende sammen med en av filmene de vurderer som åpningsfilm. Det virker definitivt innenfor rekkevidde at vår første kortfilm blir vist i Haugesund i august. Dette er mer enn vi kunne drømt om. Vi svever hjem til hotellet og får ikke sove på en stund…. Det er bare i Cannes at slike magiske ting kan skje. Folk du bare kan håpe å få et møte med hjemme kommer tilfeldigvis ruslende forbi. C’est magique, magnifique!

 

Og så var det det med at å være her er å ha muligheten til å benytte seg av mulighetene som rusler forbi da. Det koster litt å komme seg hit, men det er mye av det vi strever med hjemme som plutselig blir lett her i Cannes.

 

 

Skjalg & Solveig

Genesis Film

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}