Cinematek i Stavanger

15.10.2008
Sølvberget Cinematek åpner den 30. oktober.
southpacific
southpacificstort 
Cinematekene setter 30. oktober i gang forsøk med felles visninger av filmklassikere. Hver torsdag kan du se ukas film, enten du befinner deg i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø eller Trondheim. Alle filmene vises digitalt.
 
Cinematekene i sju norske byer er et resultatet av Norsk filminstitutts prosjekt Nasjonalt digitalt cinematek. Prosjektet er støttet av Høykom, som er et program for utvikling av offentlige bredbåndtjenester. Målet har vært å benytte overgangen fra 35 mm film til digitale visninger på de vanlige kinoene som et utgangspunkt for også å gjøre klassisk film tilgjengelig i kinosalen mange steder i landet.
 
Tidligere har mangel på 35 mm kopier ført til at bare Oslo,  Bergen, Trondheim og Tromsø har hatt cinematekdrift. Nå kommer digitale cinematek også i Stavanger, Kristiansand og Lillehammer. Nettverket kan senere utvides til andre steder der publikum ønsker å se filmhistoriske mesterverk i kinosalen. Det er også meningen at innledninger og samtaler foran filmene skal sendes på bredband mellom Cinematekene.
 
Mange steder i verden digitaliseres nå historisk film i kinokvalitet, og som første land i verden har Norge har skapt en digital cinematekkjede. South Pacific er Cinematekenes aller første felles digitalvisning.  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}