Cinematek i Stavanger

03.11.2008
Cinematek i Stavanger. Hver torsdag vil det nå være mulig å se gamle klassikere.
southpacific
southpacificstort 
 
For første gang blir klassiske filmer tilgjengelig i toppkvalitet i kinosaler i alle landsdeler samtidig. Hver torsdag framover vil cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim vise filmklassikere i digital kinokvalitet. Cinematekene i sju norske byer er resultatet av Norsk filminstitutts prosjekt Nasjonalt digitalt cinematek.
 
Prosjektet er støttet lokalt av Stavanger Kommune og Rogaland Fylkeskommune. Som første land i verden har Norge har skapt en digital cinematekkjede. Dette innebærer at filmklassikere, ikke bare nye filmer, blir tilgjengelige på kino i alle landsdeler. Overgangen fra 35 mm film til digitale visninger pågår på kinoer verden over. Norsk filminstitutt vil bruke dette utgangspunktet for å gjøre også den klassiske filmarven tilgjengelig på kino for folk flest.
 
Tidligere har mangel på 35 mm filmkopier ført til at bare Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø har hatt cinematekdrift. Nå kommer nye, digitale cinematek også i Stavanger, Kristiansand og Lillehammer. Nettverket skal senere utvides til andre steder der publikum ønsker å se filmhistoriske mesterverk i kinosalen. Cinematekene planlegger også å kunne sende innledninger og foredrag i forbindelse med filmene til alle byene samtidig. 
 
På programmet til Cinematekene høsten 2008 finnes blant annet klassikere fra Alfred Hitchcock, David Lean og Ingmar Bergman. Vi viser også Laurence Oliviers storslagne Hamlet-film fra 1948, og en av norsk films aller største suksesser fra femtitallet, Støv på hjernen av Øyvind Vennerød fra 1956.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}