Cartoon d'Or-finalister

20.07.2009
Fem finalister er nå klare for Cartoon d'Or, som går av stabelen i Stavanger 24.september.
banner-2
banner 
I Stavanger skal de kjempe om prisen for årets beste europeiske animerte kortfilm. Prisutdelingen Cartoon d'Or skal fremme og støtte talenter innen europeisk animasjonskortfilm, og er den eneste i sitt slag.

Fem av 29 kandidater er blitt plukket ut, og finalistene vil få mulighet til å presentere filmene sine for en samlet bransje på om lag 800 personer. Vinneren vil motta midler til å finansiere sitt neste animasjonsfilmprosjekt.

Viktig møteplass

Cartoon d'Or er en del av animasjonsfilmmessen Cartoon Forum, en salgsmesse for alle former for animasjonsfilm, som arrangeres årlig rundt om i Europa. I år arrangeres messen i Stavanger, fra 22-25.september. Cartoon Forum blir sett på som en viktig møteplass for tv-selskaper, produksjonsselskaper og finansierer innen animasjon i Europa. Det er 20. gang denne animasjonsfilmmessen arrangeres, men det er første gang den arrangeres i Norge.

Stor betydning

Et slikt arrangement kan ha stor betydning for animasjonsfilmmiljøet både regionalt og nasjonalt sett. Fagsjef i Rogaland Fylkeskommune og lokal koordinator, Jon Inge Zazzera, har tidligere uttalt til Aftenbladet at arrangementet i en slik sammenheng er svært verdifullt, og at vår region har et godt utgangspunkt for en blomstrende animasjonsvirksomhet.

Finalistene til Cartoon d'Or er: Uzi and Lotta Geffenblad for Aston's Stones (Sverige), Merwan Chabane for Party Animals (Frankrike), Bastien Dubois for Madagascar, carnet de voyage (Frankrike), David O'Reilly for Please Say Something (Tyskland / Irland) og Nick Park for Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death (England).
 
Les mer i Stavanger Aftenblad
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}