Cannes – to be here, or not to be here, that is the question!

19.05.2010

Skjalg og jeg har vært i Cannes siden lørdag 15.mai. Da var allerede den årlige filmfestivalen godt i gang. Det er vårt andre år i Cannes og etter den overveldende debuten i fjor er det på tide å konsolidere tradisjonene. Planene er løse, vi har ingen forpliktelser eller forhåpninger, og er åpne for hva det kan bringe med seg å være her. 

 

Det første høydepunktet er å se på bildet av oss i katalogen. Katalogen fra Cannes er å regne for ”bibelen” og da er det klart at vi gjerne vil stå i den, med logo og bilde….!

 

Ved første øyekast minner festivalen i Cannes ikke så lite om et sirkus. En skog av hvite telt, og de mest utrolige antrekk både på og utenfor den røde løperen.

 

Søndag møtte vi på Sjur og Øyvind fra Filmkraft. De var på vei fra møte til møte. Et raskt glass rosé på stranden før de løp videre i sitt quest for å gjøre vår region attraktiv for filmprosjekter fra fjern og nær. Plutselig var det dags for happy hour på den skandinaviske terrassen. Da tiltrekkes både skandinaver og andre av gratis øl og vin i skyggen av hvite parasoller på en stor terrasse med utsikt over stranden og la Croisette, strandpromenaden. Det tyter på med folk, ingen sitteplasser å se. ”Nettverke” sier Sjur, men det er litt vanskelig å vite hvor man skal begynne….

 

Før vi vet ordet av det er vi på en fest i en gedigen villa i et mer tilbaketrukket strøk av byen. Noen sa det var mat her, det viste seg å være kanpéer man må spise 150 av. Cateringjenter i aftenkjoler, ja her føler vi oss veldig hjemme du he he. Vi må bare observere litt og smile av det hele… Men så er det noen som sier ”har du hilst på henne, hun er innkjøper for selskap X, og produsent i London? ”Har du hilst på han, han jobbet jeg sammen med på prosjekt Y” og før vi vet ordet av det, er vi kalde, reserverte skandinaver i snakk med både den ene og den andre. Jeg husker best Jens, som mente at som produsent så bør man kunne forvente å leve godt av det man driver med og i hvert fall ha råd til å kjøre Bentley… Jeg vet ikke helt jeg, enten har vi et stykke igjen, eller så har vi en helt annen innfallsvinkel.

 

Til tross for atskillige kanapéer blir sulten for stor og vi finner ut at vi skal avslutte kvelden med en pizza sammen med Sjur og Øyvind. Cannes er ikke bare sirkus og fancy fester. Det er også koselige måltider hvor vi lærer å kjenne de vi har mest samarbeid med hjemme, i en helt annen setting. Det ironiske er at vi har bedre tid til å pleie relasjonen med hverandre her enn hjemme til tross for en timeplan som er full av møter med nye, spennende kontakter. 

 

Etter den første dagen i Cannes, føler vi allerede at  muligheten til uformell prat om løst og fast med Sjur og Øyvind i seg selv er verdt turen hit . Å være her, er å ha muligheten til å benytte seg av muligheter…

 

 Skjalg & Solveig, Genesis Film

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}