Bransjeseminaret ved Fredrikstad Animation Festival 2008

29.09.2008
Bransjeseminaret ved Fredrikstad Animation Festival 2008 - i samarbeid med Utviklings- og produksjonsavdelingen ved Norsk filminstitutt – ønsker å sette fokus på amerikansk animasjon.
American Animation from DISNEY to PES

Bransjeseminaret ved Fredrikstad Animation Festival 2008 - i samarbeid med Utviklings- og produksjonsavdelingen ved Norsk filminstitutt – ��nsker å sette fokus på amerikansk animasjon.


FREDAG 24. OKTOBER 2008 KL 10.00 - 17.00 I FREDRIKSTAD KINO
 
Kl. 10.00 – 11.45 Disneys Nine Old Men ved Andreas Deja
Andreas Deja er regnet som en av de største nålevende karakteranimatører og har levert legendariske bidrag til filmer som Skjønnheten og Udyret, Løvenes Konge, Alladin og Roger Rabbit. Han ble i 2006 hedret med Winsor McCay Award ved animasjonsbransjens prestisjetunge Annie Awards.

Deja har også et sterkt og personlig forhold til Disney´s legendariske Nine Old Men. Han kjente blant annet 7 av de 9 personlig og vil gi en eksklusiv introduksjon til disse animasjonens klassiske mestere. Han vil også vise noen av deres originale tegninger og skisser for seminaret.

 
Kl. 12.00 – 13.30 Amerikansk 50-tall og UPA
Amid Amidi er forfatteren av ”Cartoon Modern - Style and Design in Fifties Animation”. Han er også en av grunnleggerne av den velrenommerte animasjonsbloggen ”Cartoon Brew”. Amid Amidi vil i sitt foredrag gi en introduksjon til amerikansk 50-talls animasjon. Han vil ha særlig fokus på UPA, som med sine nyskapende tegnefilmer tidlig på 1950-tallet introduserte moderne design i animasjonsfilmen.


Kl. 14.30 – 15.30 Amid Amidi i samtale med Gene Deitch
Som en egen del av seminaret vil Amid Amidi gjøre et intervju med vår hedersgjest, Gene Deitch. Deitch kan med sine 84 år vise til en utrolig karriere. Han jobbet bl.a som kreativt ansvarlig hos UPA på 50-tallet og har stått bak velkjente serier som Tom & Jerry og Krazy Kat. Deitch har vunnet Oscar for beste animerte kortfilm og er også hedret med animasjonsbransjens høyeste utmerkelse, Winsor McCay Award.

 
Kl. 15.45 – 17.00 PES on PES
Som avslutning på seminaret vil du møte den New York baserte indie-yndlingen PES som er kjent for sin helt særegne form for objektanimasjon, og har hatt stor suksess med sine kort-korte animasjoner publisert på hans egen hjemmeside, eatPES.  Ved bruk av velkjente objekter som popcorn, coktailpinner, skruer og muttere lager Pes egne og helt uventede verdener. Michel Gondry beskriver det slik: ”Clicking on a PES film is to open a safe and suddenly see a million af ideas glittering and exploding”. PES særegne stil er vanskelig å beskrive. Den må oppleves.

 
Påmelding med begrunnelse og mini-cv sendes innen den 19. oktober til:
kurs@nfi.no
 
eller per post til:
Norsk filminstitutt
Utviklings- og produksjonsavdelingen
postboks 482 sentrum
0105 Oslo.

Reisekostnader må den enkelte bekoste selv, i særskilte tilfeller kan Nfi vurdere reisestøtte.

For mer informasjon og endelig program se her
 

 

 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}