Bodils dokumentarvisjon

18.06.2008
- Jeg synes det er problematisk at søknadsmengden er så stor og at halvparten av søkerne er ikke kvalifiserte, mener Bodil Cold-Ravnkilde som nå slutter som dokumentarfilmkonsulent i NFI.
bodhildkoldravnkilde 
 
 
Som dokumentarfilmkonsulent i Norsk filmfond (nå NFI) har Bodil Cold-Ravnkilde markert seg som en tydelig stemme på vegne av dokumentarfilmen. Det visuelle uttrykket må oppgraderes i norsk dokumentarfilm, sa hun til Rushprint i forbindelse med filmfondets seminar om dokumentarfilmen i 2006. Da hadde hun nettopp tiltrådt stillingen i norsk film etter flere års ansettelse som konsulent ved Det danske filminstituttet, der dokumentarfilmens sterke posisjon bekreftes gjennom 8 til 10 ansatte. Og det er én av erfaringene hun har trukket fra de siste årene som norsk dokumentarfilmkonsulent, og som hun gjerne vil si noe om nå når hun slutter i stillingen: Den norske konsulentstillingen blir for knapp.
 
- Jeg synes at det skal være to konsulenter og to prosjektrådgivere, fordi det skal være et forum. Det er meget vanskelig å lage et rom hvor man diskuterer dokumentarfilm hvis man kun er en eller to personer. Jeg blir nødt til å si det: på DFI er det 8 til10 mennesker som jobber daglig med dokumentarfilm. Jeg tror det kommer til å hjelpe her på NFI når festivalavdelingen og lansering kommer ned til denne etasjen. Sånn at man fra starten av et prosjekt, når man skriver sin innstilling tenker "hva slags festivaler skal denne på, hva slags liv skal denne filmen ha, hvor skal den lanseres?" Det henger sammen alt sammen. Jeg håper det blir to konsulenter og at det blir flere mennesker som jobber sammen om dokumentarfilm, som ser dokumentarfilm, som inspirerer hverandre.
 
Les hele artikkelen hos Rushprint 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}