Blogg fra Volda

24.04.2009
Thomas Alf Larsen fra Stavanger er tilstedet under dokumentarfilmfestivalen i Volda. Les bloggene hans her.
dokfilm torsdag
 
dokfilm torsdag 
 
Leder for Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, Susann Østigaard og Filminstituttets Sitg Andersen på Porse Hotell under doksnakk om pitching.

Første dag med fullt filmprogram på dokfilmfestivalen i Volda. En dag med mye variert film og doksnakk.

Charlotte Rødher Tvedts film "Presidenten fra Bastøy og Ellen-Astri Lundbys film "Min mors hemmelighet" var blant filmene som startet torsdagen på samfunnshuset.

17.00 inviterte filminstituttets Stig Andersen til doksnakk om kunsten å pitche. Rundt 50 interesserte hadde møtt opp i auditoriet på Porse Hotell og fikk høre om hvordan man best kan selge seg selv og prosjektet sitt for produsenter og fjernsynskanaler. Eksempler på ulike pitcher ble vist og grundig debattert om de funker og hvorfor de funker. Fredag arrangeres pitcheforum samme sted og noen utvalgte filmskapere skal i ilden foran Stig Andersen, Irmelin Nordahl fra Vestnorsk, Peter Wallace fra NRK og Vebjørn Hagen fra TV2.

Etter doksnakk om pitching ble det premierevisning av Thomas Robsahms nye film "Moderne Slaveri" om barnearbeid, tvangsarbeid og trafficking. En 110 minutters veldig sterk film om ulike mennesker i ulike verdensdeler som har en ting felles, at de er eller har vært slaver på en eller annen måte.
 
Les onsdagens blogg her
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}