Bli blogger - og bruk filmkraft.no aktivt!

10.11.2009

Først et par små tilståelser: dette er mitt aller først blogginnlegg her på filmkraft.no og jeg har ikke vært en særlig aktiv bruker av nettportalen. Ser du på vennelisten min, kan det tolkes som om jeg er veldig arrogant og selektiv med hvem som får komme inn i det gode selskapet - eller så er jeg komplett venneløs. Ikke har jeg lastet bilder og filmsnutter opp. Ikke har jeg deltatt på forumet. 

Jeg har riktignok skjeglet litt på blogginnleggene til dere andre, men det har i utgangspunktet sluttet der for min del.

Sammenlign med hvordan jeg aktivt har brukt Facebook og andre sosiale medier de siste årene, har mine bidrag her i dette forumet vært mildt sagt begredelige.

Tilståelser slutt.

Nå vet du hvor du har meg i dette så langt, så jeg ikke later som om jeg har vært den aller flinkeste i klassen videre, når det ligger oppe i dagen at jeg knapt har tatt bryderiet med å møte til timen en gang....

Over til oppfordringene.

Hovedoppfordringen er: bruk filmkraft.no aktivt! Jeg ser at noen har vært bort i dette, men det er nok mange som i like liten grad som meg ikke brukt anledningen som faktisk foreligger her.

Bruker du Facebook? Twitter? MySpace?

Jeg har allerede tilstått til å være aktiv på Facebook, ja, til tider har jeg (med rette) blitt beskyldt av andre at jeg nok lever mer der enn andre steder. Jeg er periodevis svært aktiv på andre sosiale medier også. Til dels har jeg brukt disse til å pleie venner og familie, blitt "gjenforent" med venner fra før-i-tiden som jeg hadde mistet kontakt med og neppe hadde fått kontakt med igjen, hadde det ikke vært for sosiale medier, og fått nye venner. Jeg har også i perioder bevisst brukt sosiale medier til å knytte kontakter i forhold til prosjekter jeg har jobbet med og til å markedsføre filmer jeg har laget.  Jeg har også lagt til rette for fremtidige samarbeidspartnere i kommende prosjekter på denne måten.

Kort og godt: jeg har sett hvor effektivt nettverking via sosiale medier kan være.

Jeg har investert tiden min og avkastningene har vært formidable. I en egen blogg skal jeg fortelle mer om mine erfaringer mer konkret, i tilfelle det er noen som er interesserte i dem.

Poenget mitt med å "plante" dette her, er at filmkraft.no er egentlig et fantastisk verktøy for alle som jobber i, ønsker å jobbe i eller som er interessert i, filmbransjen i vår region. Et verktøy jeg i altfor liten grad har brukt selv. Et verktøy som altfor få har brukt lite. Om overhodet i det hele tatt.

Hvis nesten ingen bruker verktøyet, har det ingen verdi. Dersom flere skjønner hva som er mulig å bruke det til, kan det faktisk være svært nyttig.

Mange føler kanskje at de kjenner "alle" i bransjen her. At de fleste er sånn noenlunde orienterte. Vi er en relativt sett liten, oversiktelig region. Dette tror jeg stemmer til dels for enkeltes vedkommende, men er langt fra tilfellet for alle. Noen føler kanskje til og med at de står helt ute i periferien og ikke vet hvem som holder på med hva.

Her kommer et av de opplagte styrkene i sosiale medier frem. Dess flere som aktivt bruker dem, dess større sannsynligheten er for at man faktisk vet hvem gjør hva.

Vi er alle kollegaer, om enn på ulike nivåer i forhold til kompetanse og erfaring. Noen er kommet lengre enn oss andre. Forhåpentligvis vil ingen komme så langt at de ikke føler selv at de har noe å strekke seg etter og fortsatt har muligheten til å utvikle seg. Forhåpentligvis vil også den litt mer viderekommende være raus med å dele av sine erfaringer.

Før eller senere kan det være aktuelt å jobbe med mange i vår bransje her i regionen. Den beste måten å legge til rette for dette på er å la andre vite om deg og å bli kjent med andre. 

filmkraft.no er en måte å gjøre dette på.

Jeg er nå webjournalist her på filmkraft.no. De første ukene mine i egenskap av dette har vært å holde sidene oppdaterte, sørge for at lesere får med seg at nye saker legges ut, og forhåpentligvis slik at flere sjekker sidene så ofte at jeg kan ha en større turn-over på sakene. Skifte dem ut oftere, fordi folk forventer noe nytt når de surfer innom.

Neste steg (som jeg er i gang med) er å se grundig på sidene og forsøke å ta tak i forbedringspotensialer, kortsiktige og langsiktige. Her er jeg altså i gang. Noe som slo meg fort etter at jeg begynte denne evalueringen, var at hele portalen er for lite aktivt brukt. Det er få som blogger - og ser du på de siste bloggene (inklusiv denne!!), er de nesten unntak skrevet av staben på Filmkraft. De skal endelig få lov til å delta her det også, men meningen er først og fremst at hele filmbransjen skal delta aktivt.

Ikke fordi man skal ha enda en arbeidsbyrde, men fordi dette er en veldig flott måte å nettverke på.

Jeg kommer til å oppfordre en del folk direkte om å bli blogger. Enten generelt, eller i forhold til konkrete begivenheter. Ikke få sjokk om jeg huker fatt i deg til dette.

Ellers går utfordringen herved ut til ALLE!

Skal du på en filmfestival? Blogg om den, så får vi andre del i dine inntrykk!

Skal du på et kurs/seminar? Blogg om det, så vi andre får vite hvordan dine horisonter utvides - og kanskje kan du hive inn noe som kan inspirere andre?

Har du møtt en spennende person knyttet til bransjen? Blogg om det og fortell! 

Holder du på med en filmproduksjon? Blogg om den, så kan vi følge prosessen din! Dette gjelder enten du er produsent, regissør, klipper, skuespiller, statist, prod.ass, koordinator, fotograf, lydansvarlig....

Trenger du folk, utstyr, er ledig for oppdrag? Blogg om det - og følg gjerne opp i forumet! 

Vet du hva som ellers rører seg av interesse i filmbransjen? Blogg om det! Enten for å spre informasjon eller la oss høre dine meninger om dette!

Har du meninger om kulturpolitiske  saker eller prinsipper? Blogg om det - og trekk i gang en frisk debatt!

Jeg har bestemt meg for å gå frem som et godt eksempel her. Jeg er herved blogger på filmkraft.no . Jeg kommer til å blogge om alt jeg har listet opp nettopp. Her vil jeg ikke være webjournalist, så ikke forvent objektivitet. Her er jeg Linda mai, på godt og vondt. Og jeg kommer til å blogge om likt og ulikt. Så følg med!

Jeg skal også sette meg mer inne i de andre muligheter som ligger tilknyttet profilen min. Blant annet det med vennelisten min. Ikke bli overrasket om jeg ber deg om å være venn med meg.

Oppfordringen min er at du også hiver deg på. Bruk filmkraft.no -  bloggen, forumet, last opp filmsnutter så vi kan si arbeidsprøver, legg ut bilder... Foreløpig er det nesten ingen begrensninger for hva vi kan bruke dette til. Så vær kreativ. Først og fremst: bruk muligheten!

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}