Blandede anmeldelser

19.01.2009
Pål Jackmans «Jernanger» fikk terningkast fem i Rogalands Avis. Ellers spriker det i anmeldelsene.
litenbjornsundquist
jernangerbaat 
 
«En råsterk samling skuespillere gir herlig svart humor og intenst drama,» skrev Rogalands Avis' anmelder, Stein Roger Fossmo, som trillet terningen til fem. Les hele anmeldelsen her.

Ellers er det høyst variert mottakelse i landets aviser. VG skriver blant annet at: ««Jernanger» har et par alvorlige lekkasjer. Og er ute av kurs.» Videre mener anmelder Jon Selås at filmens store problem er den dramatiske utviklingen, og at filmen aldri makter å skape en følelsesmessig helhet. Filmen får terningkast to.

Dagsavisens anmelder Mode Steinkjer strekker seg til terningkast fire, og beskriver filmen som «en annerledes, besk, varm og ubarbert kjærlighetshistorie.» Steinkjer mener at Jackman spiller på kontrastene og det menneskelige i den umulige kjærligheten.

«Pål Jackmans sjøulksaga blir aldri særlig interessant,» skriver Dagbladet, og gir terningkast tre. Anmelder Inger Merete Hobbelstad mener at Jackman har et blikk for typer og at han er god på miljøskildringene, men synes det er noe svett og påtrengende over symbolikken i filmen.

NRKs Einar Guldvog Staalesen gir filmen fem stjerner, og skriver at universet og typene skaper filmen. Videre mener han at: «Vi sanser en stemning av friksjon i møter mellom alder og utvikling, tid og tenkning – i vestnorsk sjøluft med trekk fra Finnmarksvidda.»

Bjørn Sundquist får jevnt over god kritikk for sin tolkning av den fordrukne sjømannen Eivind.
 
 
Kilde: Rogalands Avis


 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}