Blått Lerret

19.03.2009
Møt regissører og skuespillere fra Rottenetter, Skjult og Håkon Bleken, maler på Blått Lerret onsdag 25. mars.
arild
 
 
rottenetterOnsdag 25. mars er det klart for et nytt møte på Parkteatret med nye norske filmprosjekter som skal på kino.

Rottenetter er et hardkokt drama fra det oljesmurte finansmiljøet i Stavanger. Regissør Arild Østin Ommundsen kommer sammen med skuespiller Christian Rubek og filmfotograf Trond Tønder for å fortelle om filmen.

Pål Øie er tilbake med en ny grøsser, Skjult (foto). Med seg har han Cecilie Mosli som spiller en av de sentrale rollene i filmen.

Halvard Bræin har laget et nytt spennende kunstnerportrett som helaftens kinofilm etter suksessen med Giganten. Håkon Bleken, maler er et nært portrett av maleren Håkon Bleken. Sammen med manusforfatterChristopher Grøndahl vil han fortelle om prosessen bak filmen.

Det blir vist sekvenser fra alle filmene.

 
 
 
Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
Det er DJ og bar.
Inngang: kr 50,-

BLÅTT LERRET foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring.
 
Les mer hos Blått Lerret
 
Mer om filmene: 
 
Rottenetter
Rottenetter utspiller seg i Stavangers olje -og finansmiljø, og viser de fascinerende og mørke sidene ved det norske oljeeventyret. Vi følger den unge oppkomlingen Jonny mens han klatrer oppover i finanshierarkiet i Stavanger, der penger, glamour, grådighet og kynisme går hånd i hånd.

- Det handler om liv og død, om veien til rikdom og fortapelse - og som i de fleste gangsterhistorier er dette i bunn og grunn en tragedie. Veien til topps blir samtidig veien til undergang, sier regissør Arild Østin Ommundsen om filmprosjektet.

- Rottenetter er Wall Street og Gudfaren i samme film, sier en av filmens produsenter, Finn Gjerdrum. Vi har lenge hatt lyst til å lage en film om miljøet rundt det norske oljeeventyret, og Arilds historie er svært spennende!

- Rottenetter er en uvanlig film i norsk sammenheng. Den er et actionfylt, karakterdrevet urbant drama med sterke satiriske og samfunnskommenterende overtoner. Her er det Stavanger og det norske oljeeventyret som blir filmatisk torpedert. Grunnen til at dette filmprosjektet er så sterkt, skyldes nok i stor grad regissør Ommundsen og forfatter Arild Reins nære kjennskap til byen de beskriver og miljøene handlingen tar utgangspunkt i. I det nyrike og sjølgode Norge tror jeg dette blir en veldig viktig film, mener langfilmkonsulent i Norsk filminstitutt, Nikolaj Frobenius.

Produsent: Paradox
Distributør: Nordisk Filmdistribusjon

Skjult
Skjult er historien om en ung mann som motvillig vender tilbake til hjemstedet sitt 19 år etter at han rømte fra sin grusomme mor. Moren er død, og han har arvet det nå forfalne huset han vokste opp i. Han ønsker bare å gjøre opp boet og forlate stedet. Men med arven følger en rekke mørke hemmeligheter. Skjult er en dyster og ladet fortelling som trenger inn i den menneskelige psykes innerste rom. Filmen utforsker de ofte skremmende spenningsfeltene mellom minne og virkelighet, mellom fortid og nåtid, og konfronterer oss med de lange skyggene våre mørkeste hemmeligheter kaster.

Det er de samme folkene bak Villmark som nå er tilbake med grøsseren Skjult. Både regissør, manusforfatter, fotograf og produsent er de samme som sto bak suksessen i 2003.

Pål Øie har lang og allsidig erfaring både som fotograf, produsent, manusforfatter og regissør. Han har regissert en rekke prisvinnende kortfilmer, og gjorde sitt store gjennombrudd med spillefilmen Villmark i 2003. Han har også skrevet manus til Skjult.

Cecilie Mosli har vært å se på de fleste av landets største scener, i tillegg til at hun gjennom 2000-tallet etablerte seg som skuespiller for film og TV. I 2000 hadde hun en rolle i Elling, og vi har siden sett henne i bl.a. Mirakel (2006) og Naboer (2005). Aller sist har vi sett henne som den onde dirigenten Elsebeth Bull i NRKs dramaserie Orps.

Produsent er Jan Aksel Angeltvedt i Alligator Film.
Distributør: Sandrew Metronome

Håkon Bleken, maler
Filmskaperen Hallvard Bræin følger Bleken på reise i Europa, der han konfronteres med verk av fortidens kunstnere, og som han må måle krefter med. Til slutt munner det ut i en oppføring av Verdis rekviem i Nidarosdomen. Denne dødsmessen blir nok en påminnelse om at den 80 år gamle Bleken står ved en oppsummering av sitt eget liv. Gjennom møter med hans søster får vi innblikk i hva det har kostet – både for ham og familien – å følge et kunstnerisk kall.

Hallvard Bræin har i flere år jobbet med dokumentarfilmformatet. Han har blant annet stått bak Giganten, et portrett av Erik Bye, og Gatas Gynt, der gatefolk tilknyttet Frelsesarmeens omsorgssenter spilte femte akt fra Peer Gynt. Polkafilm ANS er hans produksjonsselskap.

Manusforfatter Christopher Grøndahl er dramatiker og forfatter og skrev filmmanus til blant annet Gatas Gynt, Giganten og Villmark.

Kilde: NFI
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}