Beste Dokumentar

11.11.2009
Regissør Bjarte Mørner Tveit vant pris for Beste Dokumentarfilm for "Marionettens oppdagelser" på WT festival.
pirayafilm1liten
 pirayafilm1
Foto: Jan Petter Svendal 
 
"Marionettens oppdagelser" av Piraya Films regissør Bjarte Mørner Tveit vant prisen for Beste Dokumentarfilm i WT Festivalen 2009. Filmen er Bjartes debutfilm som dokumentarfilmregissør.
 
-Det er fint å få presanger. Spesielt når det kommer en overraskende gave fra en person en ikke kjenner så godt, en gave som vitner om at den andre har tenkt seg godt om før utvelgelsen og overrekkelsen. Men noen presanger er mer krevende enn andre, forteller Bjarte om filmen han har laget om sin egen bestefar.
 
Det har alltid vært avstand mellom Bjarte og bestefaren, den sterke patriarken Alf Mørner. Gjennom filmen ser vi hvordan dette endrer seg når Alf gir sitt barnebarn en gave: kasse på kasse med gamle 8mm filmruller fra Alfs liv til sjøs, filmruller som forteller historier som til nå har vært skjult. Men med gaven følger forpliktelser, og Bjarte styres ut på en krevende reise.
 
kaptein"Marionettens oppdagelser" er en poetisk og unik dokumentarfilm. Den veksler mellom filosofering om evige temaer og jordnære, konkrete historier og hendelser. Filmen lar Alf Mørner lede oss på en melankolsk, morsom og uforutsigbar reise gjennom livet, døden, havet og evigheten. 
 
 
bjarte piraya
Bjarte Mørner Tveit har sin utdannelse fra London Institute og universitetene i Bergen og Trondheim. Han har dessuten høstet erfaring fra en rekke av Piraya Films dokumentarfilmer. Produsentdebuten kom i 2005 med den Amanda-nominerte dokumentaren "Svindleren". I Piraya Film har Tveit fungert som executive/associate producer på selskapets storsatsinger de siste årene, med filmer som "On a Tightrope" (2007), "Belarusian Waltz" (2007) og "Yoduk Stories" (2008). Han har tidligere også regissert kort- og kunstfilm. 
 
Les mer om filmen på Piraya Films hjemmesider.
 
 
Foto: Privat
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}