Back to Back

28.03.2011

 

Da skal vi snart i gang med å lage kortfilm; location er på plass, skuespillere på plass og crewet er mer eller mindre på plass. Jeg grugleder meg til å komme i gang, gruer meg fordi det er en stund siden jeg sist laget fiksjon, det gikk jo mye i dokumentar, musikkvideo og reklamefilm i fjor. Gleder meg fordi jeg faktisk skal i gang med å lage en film som har vært nesten to år i utviklingsfasen. 

 

“Sagas Øy” begynte som et samarbeidsprosjekt hvor vi var tre regissører som skulle lage en spillefilm av tre novellefilmer. Det var et ambisiøst prosjekt, og med Filmkraft i ryggen utviklet og utviklet vi. Det var en fin gjeng å jobbe med og vi kom ganske langt i planleggingen av hvordan disse tre (vidt) forskjellige historiene skulle flettes sammen til en helhet. Jeg samarbeidet med mitt manuset sammen med en manusforfatter fra Finland ved navn Jenny Dahlstrøm, som jeg traff på et manusworkshop i utandet. Vi fokuserte mye på tematikk og nesten dokumentariske intervjusituasjoner som en link mellom filmene og karakterene i de ulike historiene. Likevel ble det åpenbart på et tidspunkt at historiene var for forskjellige og dermed ikke lot seg kombinere. Man må som kjent alltid stay true to the story, så prosjektet ble derfor lagt på hylla. 

 

Det var derfor en gledelig nyhet da Geir Netland i Phantomfilm ringte meg i November i fjor og spurte om jeg fremdeles var interessert i å lage vår novellefilm som en kortfilm. Jeg takket med en gang ja, og disktuterte med manusforfatter Jenny Dahlstrøm (som hadde filmens orginale idé) om hvordan vi skulle få kuttet ned 30 s. med manus til ca. 15 s. Jenny hadde desverre ikke tid å være med meg i den prosessen så det ble opp til meg å utføre dette kunststykket. Så de siste fire månedene har det gått mye i grubling, strukturering, karakter oppbygging og kutting. Masse kutting. Scener har blitt forkastet og karakterer har forsvunnet i løse luften. Resultatet? Manuset foreligger nå på 16.5 sider. Det er jeg fornøyd med, og jeg har i denne prossessen virkelig lært hva en god rewrite kan gjøre! 

 

Så nå er det duket for den store ildprøven, å unnfange dette barnet som har vokst i mitt hode i nesten to år. Phantomfilm skal skyte to kortfilmer på to uker, og først ut er Vigdis Nielsens “Katteslottet”. Uken etter skal jeg i gang. Crewet er det samme på begge produksjonene, men regi og cast endrer seg fra gang til gang. Det blir veldig spennende å følge med på denne måten å organisere produksjonene på. Jeg har en anelse at crewet vil bli veldig sammenspleiset og effektivt når de allerede har vært ute i produksjon en uke i forveien. 

 

Vi har fire opptaksdager på oss med én ekstra dag senere for noen enkeltsekvenser som trenger en mer frodig natur enn den vi har for øyeblikket. Det skal planlegges, storyboardes, bygges og rives ned. Jeg gruer meg litt til ting som kan gå galt, men gleden overskygger denne frykten. Om to uker går startsskuddet. 

 

Let’s roll..! 

 

Sui Bala - 

  Manusforfatter & Regissør 

  BFM Alumni 2009 

 

  www.nocturne.no

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}