Avslutter Filmfestivalen

03.06.2009
Arild Østin Ommundsens nye film Rottenetter blir offisiell avslutningsfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund.
rottenetter2bredd145168e
rottenetterRottenetter utspiller seg i Stavangers finansmiljø, med de fascinerende og mørke sidene ved det norske oljeeventyret som bakteppe. Hovedpersonen i filmen er den unge oppkomlingen Jonny, som klatrer oppover i finanshierarkiet i Stavanger, der glamour, grådighet og kynisme går hånd i hånd.

- Rottenetter kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Med finanskrisen og den nylige Aker-føljetongen i folks bevissthet, er filmen hyperaktuell, sier programsjef Håkon Skogrand.
 
- Rottenetter er sjangerfilm på sitt beste, i norsk sammenheng nærmest unik: Den er infamt spennende, har lysende karakterer og setter med dette en ny standard, både som renskåren gangsterfilm og som intelligent finansthriller, sier Skogrand videre. - Hatten av for Ommundsen!

- Vi er svært glade for at Arild Østin Ommundsen har bestemt seg for å komme til Haugesund med Rottenetter, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.
 
– At filmens handling utspiller seg i filmfestivalens hjemfylke, gjør ikke filmen mindre spennende og aktuell, sier Løvvik videre. - Vi ser virkelig frem til å la Rottenetter avslutte vårt offisielle program.

- Dette ser jeg på som en stor ære, utbryter en glad Ommundsen da han blir gjort kjent med nyheten om at Rottenetter skal avslutte festivalen.

Arild Østin Ommundsen debuterte som filmskaper med lavbudsjettfilmen Mongoland i 2001 og startet dermed det som nå betegnes som Stavangerbølgen i norsk film. Deretter fulgte kortfilmen Hjemsøkt i 2003 og en ny spillefilm, Monstertorsdag, i 2004. Rottenetter er Ommundsens tredje spillefilm.

Arild Rein har skrevet manus til filmen. Rein er kjent for romantrilogien "Hundedagane", "Grisekoret" og "Kaninbyen" som portretterer Stavanger i perioden da oljeindustrien forandret byen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=m-RK8UlWshA 

I hovedrollen som Jonny i Rottenetter finner vi Christian Rubeck, som mange vil huske fra rollen som motstandsmannen Kolbein Lauring i Max Manus. Rubeck er dessuten kjent fra Reprise og en rekke andre filmer og TV-serier. Kristoffer Joner, Fridtjov Såheim, Vegar Hoel og Silje Salomonsen innehar andre bærende roller i filmen.

Thomas Dybdahl har komponert musikken til filmen. Dybdahl skrev musikken til Alene menn sammen som vant Amanda som Beste kortfilm i 2006. Med Rottenetter debuterer han som komponist for en helaftens spillefilm.

Rottenetter er produsert av Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae for Paradox. Dette er fjerde gang Paradox står bak festivalens offisielle avslutningsfilm.

- Vi er virkelig glade for å få denne muligheten igjen! Haugesundfestivalen er Norges viktigste filmfestival, og som offisiell avslutningsfilm får vi muligheten til å vise filmen vår til et stort og filminteressert publikum, sier produsentene.

Filmen distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 4. september.
 

arild
Arild Østin Ommundsen under innspillingen av kortfilmen "Plis".

 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}