Arild Østin Ommundsen lager ny Knerten film

25.02.2010
NFI gir mer enn 10 millioner i tilskudd til Arild Østin Ommundsens neste film: den tredje i rekken av Knerten-filmene.
arildliten
arildmiddels
Foto: Privat
 

KNERTEN I KNIPE

Arild Østin Ommundsen skal ha regi på den tredje Knerten-filmen. NFI har gitt over 10 millioner kroner i tilskudd til filmen, som går i opptak i mai.
     
Knerten i knipe blir den tredje filmen i rekken om Knerten, basert på Anne-Cath.Vestlys barnebøker. Den første filmen hadde premiere i fjor høst og var med 367.000 besøkende landets største publikumssuksess blant filmene fra 2009. Filmen slippes på dvd i begynnelsen av mars i et opplag på 200.000. Film nummer to, Knerten gifter seg, har premiere i høstferien 2010. NFI har nå også gitt tilskudd til utviklingen av et nytt Knerten-spill for Nintendo DS. Det første spillet ble godt mottatt av både spillkritikere og publikum. 
 
I den tredje filmen har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet. Knerten har fått en sønn, Lilleknerten, og lykken er stor. Men mamma og pappa er bekymret for Lillebror. De har bodd i Bessby i et par måneder, men han har fremdeles ikke fått seg noen nye venner. Lillebror bryr seg ikke. Han liker ikke bølla Gunnar og vennene hans i gata. Og dessuten har han jo Knerten. De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid.
 
Arild Østin Ommundsen har regien på Knerten i knipe. Han regisserte senest Rottenetter, og dette blir hans fjerde spillefilm. Østin Ommundsen nådde et stort norsk publikum med sin første langfilm, lavbudsjettkomedien Mongoland (2001). Filmen havnet i 2007 på Dagbladets liste over de 15 viktigste filmene de siste 25 årene. I 2004 kom Monstertorsdag, som deltok i konkurranse i hovedprogrammet under Sundance Film Festival 2005, der Ommundsen ble omtalt som "an electrifying new voice of scandinavian cinema". Han vant i 1999 Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad med Før solen står opp.
 
Produksjonsselskapet Paradox ble etablert i 1998 og har produsert en rekke publikumssuksesser. Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae har de siste årene produsert Erik Poppes Hawaii, Oslo og De usynlige, Arild Frølichs Pitbull-Terje og Fatso og de to første Knerten-filmene. Selskapets siste film er Hans Petter Molands En ganske snill mann, som nylig mottok publikumspris etter å ha deltatt i hovedkonkurransen i Berlin. 
 
Manusforfatter Kristin Skogheim arbeider som skuespiller, programleder og manusforfatter. Hun har siden 2007 vært knyttet til TV 2 som programleder. Hun har sin utdannelse fra skuespillerlinjen på Statens teaterhøgskole. 
 
PRODUKSJONSOPPLYSNINGER
 
Produksjonsselskap:  Paradox Rettigheter AS
Produsenter: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Manuskript:   Kristin Skogheim
Regissør:  Arild Østin Ommundsen                    
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}