Andreas Amdal Østrem

01.03.2010
Frida Ripland Moberg i møte med den unge filmskaperen Andreas Amdal Østrem


andreas

andreas Foto: privat

Frida Ripland Moberg i møte med den unge filmskaperen Andreas Amdal ØstremDen 18 år gamle filmskaperen Andreas Amdal Østrem sin kortfilmen «Bamse» skal ha premiere tirsdag 02. mars. Etter et halvt års arbeid skal filmen endelig presenteres på KINOKINO i Sandnes under åpningen av den nye ungdoms filmklubben "Filmskapet".

 
Andreas sitter rolig på KINOKINO for seg selv når jeg møter ham. Han drikker sort kaffe, og aldri noe annet skvip, bemerker han meg. 
 

Hvor har du fått erfaring fra om å lage film?

Det er nok en god del blanding. Først startet jeg å lære om film på videregående, jeg går media og kommunikasjons linjen på Akademiet. Har fått utrolig mye hjelp fra lærerne, og de har hjulpet meg til å vokse. Etter hvert utviklet jeg meg etter egne erfarte opplevelser. Det var bare å lage film etter film etter film, lære av alle de mange feilene som ble gjort og prøve å utvikle seg. 
 
På fritidsbasis jobber jeg som frilanser, og utfører diverse filmoppdrag i Stavanger/Sandnes. Dette gjør jeg i samarbeid med min gode og nære venn Ingve Steinskog, en svært god mann om jeg kan få tilføre det! 

 

Når i livet ditt fant du ut at du ville bli filmskaper og lage film?

Det var rundt 15-16 årsalderen jeg fant ut jeg ville lage film. Men det hadde og kanskje noe med at jeg så Postmann Pat 10 timer til dagen, når jeg var liten. Han far pleide også å kjøpe masse film, en evne jeg muligens overtok i litt for stor grad. Den dag i dag har jeg ingen anelse om hvor mange filmer vi har hjemme, men mange er det. 

 

Hvem er ditt forbilde i film bransjen?

Etter jeg så filmen De usynlige fikk jeg regissøren Erik Poppe som forbilde. En av tingene som imponerte meg mest med ham var at han brukte fire ganger så lang tid på å forberede skuespillerne til innspillingen. Men egentlig står alle som våger å lage film frem som ett forbilde, for det er en hard, og krevende jobb.

 

Hva tror du fremtiden bringer?

Det blir enten å studere på filmskole i England eller Danmark til høsten. Hvis ikke vil jeg prøve å jobbe litt som frilanser. Kanskje om noen år vil jeg prøve meg på filmskolen i Lillehammer. Vi får egentlig se, er fornøyd så lenge jeg får holde på med film. 
Hva er din erfaring etter å ha regissert og jobbet med kortfilmen Bamse?
Det var både en stor psykisk og fysisk utmattelse. Har enda netter jeg ligger hjemme i fosterstilling, når jeg tenker tilbake på innspillingen, hehe. Derfor er det herlig å være ferdig med kortfilmen, og nå skal jeg kose meg på premieren.

 
For å ta en Arild Abrahamsen så lover jeg alle som kommer en gastronomisk opplevelse fylt av sprell kombinert med raffinert fanteri, små ler Østrem. 


Andreas legger til slutt til at han er evig takknemlig for all støtten fra venner, familie, og lærere, samt alle andre som har bidratt til filmen. 
 
-Bamse hadde ikke vært til uten dem, og det er vår film, ikke min, presiserer Andreas.

 
Spesielt ønsker han å takke Frifond Film og TV som støttet prosjektet med 30 000 kroner. Det har vært en stor erfaring for ham, og nå er det bare å se hva fremtiden bringer til ham som ung filmskaper. 
 
 
Frida Ripland Moberg er vår ungdomsreporter og skal dekke stoff som er spesielt relevant for ungdom og talentutvikling blant barn og unge.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}