Amandusfestivalen

12.01.2010
Påmelding til de forskjellige konkurransene til årets Amandus festival er i februar. Følg med!
om-amandus liten
om-amandus
 
I løpet av februar er det påmeldinger til forskjellige konkurranser, både film og manus. Følg med her for nærmere informasjon om de ulike kategoriene. 
 
Amandus er en filmfestival og konkurranse for filminteressert ungdom under 20 år som årlig arrangeres på Lillehammer uka før påske.
 
KONKURRANSENE OG AMANDUSPRISEN 
Amandus arrangerer hvert år en filmkonkurranse og en manuskonkurranse. De innsendte filmene nomineres innenfor kategorier som fiksjon, animasjon, dokumentar, ekstremsport og musikkvideo.
 
Blant de innsendte bidragene til manuskonkurransen inviteres seks til å delta på manusworkshop sammen med manuslinja på Den norske filmskolen. Vinnermanuset filmatiseres av Den norske filmskolen under festivalen.
 
Vinnerne i de ulike kategoriene kåres under Amandusprisen som er en fjernsynsproduksjon produsert av studenter fra fjernsynsutdanningen på Høgskolen i Lillehammer. Showet har tidligere år blitt sendt på NRK.
 
FESTIVALEN
Under festivalen arrangeres det diverse filmfaglige kurs og verksteder og møter mellom ungdom og profesjonelle filmskapere. I tillegg vises det film laget av ungdom og profesjonell barne- og ungdomsfilm. Amandus arranger også diverse utstillinger.
 
For å få vite alt om Amandus festivalen, kurs, verkstedene og de forskjellige konkurransene, følg med på www.amandusfestivalen.no.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}