Amandus 2010

31.03.2010
 Jeg reiste inn til Amandus festivalen for å delta på to spennende kurs. I løpet av 3 dager på Breiseth hotell fikk jeg drive på med det beste jeg vet. Det første var Regiverksted med Lilja Ingolfsdottir som holdt foredraget. I løpet av fire intense timer fikk vi et lite innblikk i en regissørs utfordringer og oppgaver. Etter de fire timen fikk jeg og de andre som hørte på litt mer forståelse for at regissør livet ikke bare er glamorøst.

Mye av det vi lærte på kurset var om skuddlister, storyboard og nøye planlegging før en film skal produserers. På slutten av dagskurset jobbet vi med oppgaver der vi skulle streke opp manus.

Foredragsholderen vår viste oss noe av hennes tidligere arbeid som jeg likte svært godt. Noe av det hun hadde vært med på av prosjekter var en anti-kampanje reklame der de prøver å åpne øynene på nordmenn om hvor mye unødvendig de kjøper. Reklamene ble brukt på kino og på en av deres nettside, men ble ikke vist på TV siden det var et lavbudsjetts prosjekt. Jeg fant en link til noen av kortfilmene.  (http://www.dagbladet.no/kultur/2006/11/20/483430.html)

Dagen etter startet to dagerskurset i Final Cut. Min kursleder Helge Løken jobber for NRK, og er Apple-sertifisert Final Cut Pro trener som jeg virkelig kan annbefale sterkt. Første dagen tok vi å jobbet med det grunleggende innen Final Cut. Jeg elsker videoredigering, og den dagen hadde vi både enkle og krevende oppgaver. Det var spesielt andre dagen som var litt vanskeligere når jeg fikk lært om apple programmet Color. Hele dagen jobbet vi med fargekorigerring. Uansett var det lærerikt og gøy å bli innført i disse programmene som jeg ønsker å lære mer om. Tilsammen fikk vi lært om Final Cut, Color,  Motion, Compressor og DVD Studio Pro.

Min første tur til Lillehammer på filmfestivalen Amandus var uforglemmelig, men jeg ser enda mer frem til de andre festivalene som kommer. Sjekk ut de som var nominert til filmfestivalen. Virkelig noen imponerende filmer fra unge filmskapere! http://www.nrk.no/p3tv/amandus-2010/

GOD PÅSKE!

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}