Amandas herrer

13.05.2009
Amanda flankeres av to herrer med bred erfaring fra både scene, film og tv når den norske filmprisen i år deles ut for 25. gang.
nordin og storhoi


Den høythengende norske filmprisen Amanda skal flankeres av to profiler med bred erfaring fra både scene, film og TV. Når den norske filmprisen i år deles ut for 25. gang er det Sven Nordin og Dennis Storhøi som får ansvaret for å lede festivitasen. Amandas jubileumsshow går av stabelen direkte på TV2 fra Haugesund Konserthus fredag 21. august.

- I Amandas jubileumsår, hvor filmbransjen skal hylle kvinnen i norsk film, er det ikke mulig å finne mer passende programledere enn Dennis Storhøi og Sven Nordin, uansett hvor man måtte lete, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.
 
- Som leder for Amandakomiteen er jeg strålende fornøyd med at herrene har sagt seg villige til å stille opp. Når vi i tillegg har Åse Kleveland som juryleder for fire høyt kvalifiserte fagjuryer, er det grunn til å se frem til årets Amandaprisutdeling med stor forventning, sier Løvvik videre.
 
- Jeg ser det som et meget stort kompliment å få lede årets Amandaprisutdeling sammen med Sven Nordin, sier Dennis Storhøi.
- Jeg er helt enig med Dennis. Det er stor stas å få være programleder for Norges mest prestisjefylte filmprisutdeling, sier Sven Nordin.
- Vi er et nytt par i denne sammenheng. Men uten å ta for mye i tror jeg vi kan love publikum og, ikke minst, de nominerte og deres nærmeste det beste vi kan gi den kvelden; den største anerkjennelse av filmkunsten i vårt land og en minneverdig kveld, sier Dennis Storhøi.

Selv om Dennis Storhøi og Sven Nordin har lang fartstid som skuespillere, har de to herrene bare stått på scenen sammen én gang tidligere, under urpremieren på sceneversjonen av ”Elling” på Centralteatret. Sven Nordin spilte Kjell Bjarne og Dennis Storhøi kuratoren hans, Frank. Men noen flere krysningspunkter har det blitt: Begge spilte i Berit Nesheims film Evas Øye fra 1999, og de har dessuten spilt i et par tv-serier sammen.

Temaet for prisutdelingen i Amandas jubileumsår er ”Kvinner i norsk film”. Dette vil følges opp i årets Amandaseminar, som har tittelen ”Amandasamtalen: Norske kvinneroller”.

I alt 19 Amandapriser skal finne sine glade vinnere ut fra en produksjon på hele 25 norske langfilmer med premiere i filmåret 2008/2009. Amandaprisutdelingen innleder Den norske filmfestivalen i Haugesund, som har sin offisielle åpning søndag 23. august. 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}