600.000 fra NFI

20.05.2010
Genesis Film har fått tildelt kr 600.000 til kortfilmen "Sort Melk".
sort melk
sort melk
 

Genesis film har fått tildelt 600 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Sort Melk fra Norsk Filminstitutt.

-Vi har jobbet i over to år med å finansiere filmprosjektet Sort Melk og det er en fantastisk og nesten uvirkelig følelse at alt nå er i boks. Først og fremst er det en flott tillitserklæring å få tilsammen over 1 million til et kortfilmprosjekt (hvorav 600 000 fra NFI). Det gjør oss også i stand til å gjennomføre prosjektet på den måten vi ønsker og gir oss økonomisk rom til å virkelig få ut potensialet i et helt unikt prosjekt, forteller en glad produsent, Solveig Arnesen i Genesis Film.
 
 
Et tidløst og ikke-geografisk definert univers
Sort melk utspiller seg i et tidløst og ikke geografisk definert univers. Hovedpersonen Ego legger ut på en vandring i jakten på noe som kan gi en opplevelse av mening. Han støter etter hvert på en mur av uendelige dimensjoner. I muren er det en sprekk, og ut av sprekken renner en flytende masse, sort melk. Ego dras mot åpningen, i en blanding av total desperasjon og mulig håp. Filmen har et rent minimalistisk univers i hvitt, men med sterke visuelle virkemidler, som gir rom for assosiasjoner. 
 
- Sort melk er en stilisert fortelling om de grunnleggende eksistensielle behov i mennesket, og om hvordan disse behovene blir utfordret, sier NFIs kortfilmkonsulent Kalle Løchen.
 
Regissør av Sort Melk er Skjalg Molvær. Han har erfaring fra ulike sider av filmbransjen; som manusforfatter, fotograf, klipper, produsent og regissør. Han har filmutdannelse fra Cleveland State University i USA. Sort melk blir hans første store prosjekt. Filmen er en samproduksjon mellom Genesis og Vidvinkel film. Solveig Arnesen er daglig leder og produsent i Genesis, som er basert i Haugesund. Prosjektet er basert på idé og kunstverk av manusforfatter Egil Paulsen.
 
 
Et veldig annerledes prosjekt
Produsent Soleig Arnesen karakteriserer Sort Melk som et viktig posisjoneringsprosjekt for Genesis Film som selskap. Det blir et veldig annerledes prosjekt, med mye green screen og spesialeffekter. En ny utfordring for de fleste fagfunksjonene som er involvert. Det blir mye eksperimenter med scenografi og spesialeffekter. 
 
-Ingen har egentlig fasiten på forhånd på hvordan vi skal få det til, men med kreative og dyktige hoder og hender i alle ledd, føler vi oss trygge på at resultatet blir veldig spennende og bra, forteller Solveig.
 
-Nå ser vi frem til produksjon i august, rett i forkant av Filmfestivalen i Haugesund. 
 
Genesis planlegger diverse aktiviteter under Filmfestivalen. Solveig lover da at de som har tenkt seg til Haugesund under festivalen vil oppleve at Sort Melk er synlig i byen.
 
Les mer om Sort Melk og se testene på filmingen så langt på http://www.sortmelk.no/home.php.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}