2009 - katastrofe år for norsk film????

06.12.2009

Gaute Brockmann skriver i Dag og Natt at norsk film virkelig må skjerpe seg . Klipp og lim dette inn i browseren din og les selv:

http://www.nattogdag.no/film/kronikker/filmaret-2009-skjerpings

Jeg prøver å tenke tilbake på hva jeg selv har sett av norsk film det siste året. Siden Max Manus kom ut på tampen i 2008, teller den ikke med bare fordi jeg ikke rakk å se den før dette året så smått begynte. Helt i starten av året så jeg en film som grep meg, men som ble tatt av bare dager etter den ble satt opp grunnet manglende besøk. Den heter "Sammen".

 Den grep ikke bare meg. Da jeg kjøpte drikke på 7 - 11 før kinobesøket, spurte den unge ekspeditøren av ikke-norsk etnisk opprinnelse hva jeg skulle se. Da jeg fortalte han, svarte han "Jai gråt og gråt!". Så selv om vi neppe regnes som helt samme målgruppe, hverken aldersmessig, kjønnsmessig eller kulturelt, traff likevel akkurat den historien oss begge fordi vi klarte å identifisere oss med smertefull savn etter et brått tap.

"Upperdog" likte jeg også ganske godt.

"Engelen" står det også meget stor respekt av.  

 For meg var imidlertid "all time low" filmen "Svik".  Så noen dårlige filmer har det selvsagt også vært. Jeg synes likevel at Gaute Brockmann tar for hardt i og at han krisemaler situasjonen.

Hva synes du? Var året bare sorgen, hva norsk film angår? Hva mener du er veien fremover for at norsk film skal virkelig slå an?

Hiv inn dine synspunkter her i bloggen, så får vi kanskje i gang en debatt om noe interessant.  

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}