1.7 millioner fra NFI

21.12.2010
Filmen om kunsteneren Hariton Pushwagner er tildelt kr 1.700.000 fra Norsk Filminstitutt.
push
push
Hariton Pushwagner. Foto: Indie Film
 
Pushwagner som produseres av Indie Film as er tildelt 1.700.000 kr av Norsk Filminsititutt. Dokumentarfilmen blir kinofilm og lages av regissør Even Benestad og co-regissør August B. Hanssen.  
 
 
Fascinerende, men til tider voldsomme liv
Filmen Pushwagner tar for seg det fascinerende, til tider voldsomme og tragiske livet til kunstneren Hariton Pushwagner og gir et innblikk i hans liv og kunst. Som bakteppe har man rettssaken mot hans tidligere agent, Morten Dreyer. Kampen stod om en kunstsamling som i dag er verdsatt til mange millioner kroner.
 
Hvem kontrollerer kontrolløren er et sentralt tema i flere av Pushwagners kunstverk. I filmen følger vi maktforholdet mellom hovedpersonen og filmstaben. Hvem styrer egentlig hvem?
 
 
Lekent og ambisiøst

- Pushwagner er et kreativt, lekent og ambisiøst prosjekt, hvor nettopp relasjonen og interaksjonen mellom regissør og kunstner blir filmens originale filmatisk fortellergrep. Pushwagner blir en kinoopplevelse som vil nå ut til et entusiastisk publikum, spår konsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi i Norsk filminstitutt.
 

Regissør Even Benestad har laget flere dokumentarfilmer. Mest kjent er han for Alt om min far (2002) og Natural Born Star (2007). Alt om min far har mottatt flere priser i Norge og i utlandet.
 
 
evenDedikert fan
-Første gang jeg så Hariton Pushwagner var på utestedet Bollywood høsten 1998 sier Even. Noen dager senere så jeg flere av bildene hans, og etter det har jeg vært en dedikert Pushwagner fan. I flere år har det ligget i bakhodet mitt at en film om han ville være fantastisk å lage. Nå skjer det endelig, sier Benestad. 
 

Produsent Carsten Aanonsen har fartstid fra NRK, Eureka Film og Tv, og de siste 12 år i Indie Film. Aanonsen produserte dokumentaren "Prøvetid" som ble lansert på kino oktober 2008.
 
Dokumentarfilmen om Pushwagner har tidligere mottatt støtte fra Filmkraft.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}