1.3 millioner i støtte

04.05.2010
Norsk Filminstitutt har tildelt Piraya film 1.3 millioner i produksjonstilskudd for dokumentarfilmen "Pink Upraising".
pink upraising2
pink upraising2
Foto: Piraya Film

Pink Uprising

Piraya film får 1 300 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Pink Uprising. Filmen har tidligere fått 219 524 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.
 
Rosa sarier og rosa stokker
Pink Uprising forteller om en borgervernsgruppe som består av fattige kvinner fra de laveste klassene i Uttar Pradesh-regionen i India. Deres misjon er å slåss mot kvinnediskriminering og urett i kastesystemet og å være et støtteapparat for utsatte kvinner i regionen. Med en karismatisk menneskerettighetsaktivist som leder viser kvinnene sin enhet gjennom å kle seg i rosa sarier og ved å bære med seg rosa stokker som de bruker til å forsvare seg med. 
 
Kvinnene tar loven i egne hender ved å konfrontere motstandere og overgripere. De protesterer mot offentlige myndigheter, politi og juridisk embetsverk og har ved en rekke anledninger vist at de oppnår resultater. Gruppen har vokst til over 70.000 medlemmer og er i ferd med å bli en politisk bevegelse med eksplosiv utfordrende kraft.
 
 
Mumbai-basert regissør
Regissør Nishtha Jain er basert i Mumbai og har regissert en rekke tv-dokumentarer. Hun er utdannet ved Jamia Massekommunikasjonssenter i New Delhi og ved det indiske film-og tv-instituttet. Både filmene City of Photos (2004) og Lakshmi and me (2005) har fått flere internasjonale priser. Hun fikk nylig prisen for beste dokumentar på den indiske filmfestivalen i Los Angeles for At my doorstep. 
 
 
Fokus på menneskerettigheter og ytringsfrihet
Produsent og manusforfatter Torstein Grude har gjennom Piraya Film fokusert spesielt på menneskerettigheter og ytringsfrihet i sine filmer. Han står blant annet bak Joris Ivens-nominerte Yodok Stories (Andrzej Fidyk), hvor han var medforfatter, fotograf og produsent, og Emmy-nominerte Belarusian Waltz. Grude har også produsert prisvinnerne On a tightrope (Petr Lom) og Discoveries of a Marionette (Bjarte Mørner Tveit), og har i alt femten filmer bak seg. Hans nyeste prosjekt er Russian Lessons (Andrei Nekrasov), som ble tatt ut til Sundance-festivalen i 2010. 
 
pink upraising1
Foto: Piraya Film
 
En viktig film med publikumspotensial
- Pink Uprising er en viktig film om kvinners rettigheter og mot. Selv om handlingen er lagt til en annen kultur og et annet sted, gjør hovedpersonens inspirerende engasjement at historien angår oss. Regissør Nishtha Jain er en av Indias lovende kvinnelige dokumentarister. Hun har i sine tidligere filmer sammen med sin fotograf vist et fargerikt, frodig og feminint filmspråk. Pink Uprising blir en samfunnsengasjert, poetisk, humoristisk og varm dokumentar som har et publikumspotensial både nasjonalt og internasjonalt - uavhengig av kjønn, klasse og kultur, sier konsulent Maria Fuglevaag Warsinski.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}