Skrivingen før skrivingen

18.12.2009

 

De fleste skjønner at ingenting skriver seg selv.

At en roman, et filmmanus eller en diktsamling ikke  blir perfekt ved første pennestrøk. -Så hva er det så som skriver denne kunsten?

Sett bort fra den fysiske datamaskinen og dine ti fingertupper er det i tankene det skjer. Som en maler gradvis skaper et kunstverk med fargene, maler forfatteren sitt univers og dens karakterer i fantasien. Vi skulle så gjerne, men stoler ikke på hodet og må derfor skrive ned tankene. Vi finner ut hvem personene er, og blir kjent med dem som våre venner.Vi finner historiens sted og utforsker dets muligher og begrensinger. Vi utforsker rett og slett absolutt alt som skal være med i historien, og de fleste ganger er det nettopp vår utforsking som gir den liv. Historien kommer sjeldent ferdig modnet fra første tanke. Først utforsking, så når en føler seg klar nok påbegynnes selve verket. Denne bloggen vil fokusere på skrivingen før skrivingen. Metoder en bruker for å utforske og nærme seg  historien . Jeg vil her dele mine erfaringer, og ønsker dialog med andre forfattere.

Les videre og følg min nybakte blogg her

Beste filmhilsener fra Helene

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}